Υγεία & Διατροφή

«Γιατροί υπάρχουν αλλά η κυβέρνηση αρνείται να τους προσλάβει»

Πληθώρα αιτήσεων γιατρών για πρόσληψη στα νοσοκομεία, επικαλείται η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), η οποία καταγγέλλει παράλληλα απροθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «καταρρίπτεται πανηγυρικά το επιχείρημα της κυβέρνησης, πως δεν βρίσκει γιατρούς να προσλάβει».

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) επικαλείται στοιχεία από τις επίσημες ηλεκτρονικές πλατφόρμες συμβουλίων επιλογής Επιμελητών των ΥΠΕ, από τις οποίες προκύπτει, όπως αναφέρουν τα μέλη της, πως «οι συνάδελφοι που θέλουν να προσληφθούν ως Επιμελητές στο ΕΣΥ είναι πάρα πολλοί (πχ ενδεικτικά μόνο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθήνας για 1 θέση Επιμ. Β’ Παθολόγου οι υποψήφιοι είναι 38 και για 1 θέση Επιμ. Β’ Αναισθησιολόγου οι υποψήφιοι είναι 21)».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί προσθέτουν πως χρειάστηκε η παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ για να προχωρήσει η διαδικασία προσλήψεων μόνιμων γιατρών στην 1η ΥΠΕ, «για θέσεις που είχαν προκηρυχθεί πριν από 2 ολόκληρα χρόνια και η οποία διακόπηκε με άνωθεν εντολές στο στάδιο της προφορικής συνέντευξης».

Οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία καταλήγουν πως απαιτούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις γιατρών: «Απαιτούμε για μία ακόμη φορά από την κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα, τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και τους στρουθοκαμηλισμούς και να υλοποιήσει επιτέλους το αίτημα που έχει διατυπώσει η ΟΕΝΓΕ ήδη από τον Μάρτιο του 2020 για μαζικές προσλήψεις μόνιμων Επιμελητών στο ΕΣΥ, μόνο με έλεγχο των τυπικών τους προσόντων και για μονιμοποίηση του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock