Κόσμος

Για πρώτη φορά στις ΗΠΑ νομοθεσία για την προστασία των εργαζομένων σε αποθήκες

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ υπέγραψε χθες Τετάρτη νομοθεσία που περιορίζει τις δυνατότητες εργοδοτών όπως η Amazon να επιβάλλουν ποσοστώσεις παραγωγικότητας στους εργαζόμενους των αποθηκών, την πρώτη αυτού του είδους νομοθεσία που υιοθετείται στις ΗΠΑ.

Οι νέες προβλέψεις απαιτούν από όλες τις εταιρείες που χρησιμοποιούν εργαζόμενους στις αποθήκες τους να ενημερώνουν για τις ποσοστώσεις παραγωγικότητας τους εργαζόμενους και τις κυβερνητικές υπηρεσίες και απαγορεύουν τη χρήση αλγορίθμων που αποτρέπουν τους εργαζόμενους να κάνουν διαλείμματα και να πηγαίνουν στην τουαλέτα, επεσήμανε το γραφείο του κυβερνήτη.

Η γερουσία της πολιτείας της Καλιφόρνιας ενέκρινε το νομοσχέδιο με 26 ψήφους υπέρ και 11 κατά.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock