Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Για το μάθημα των θρησκευτικών συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Για το μάθημα των θρησκευτικών συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο μάθημα των Θρησκευτικών συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την ενημέρωση των Ιεραρχών έκανε μία γρήγορη αναφορά στις συζητήσεις με την πολιτική ηγεσία τονίζοντας ότι «στο Σύνταγμα της χώρας η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και την διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

Αναφέρθηκε επίσης στον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας που ορίζει ότι η Σύνοδος «παρακολουθεί το δογματικό περιεχόμενο στα σχολεία των διδακτικών των Θρησκευτικών».

Υποστήριξε επίσης ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρά τις δυσκολίες και τα καθήκοντά του σε μία δύσκολη εποχή , προσκάλεσε υπό την προεδρία του σύσκεψη για τα θρησκευτικά προγράμματα και η Επιτροπή της Εκκλησίας που ορίστηκε αναμένεται να καταθέσει τις απόψεις της στην Επιτροπή της Πολιτείας, για να γίνει διάλογος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε παράλληλα στην δέσμευση του υπουργού Κωνσταντίνου Γαβρόγλου πως «αν κάτι προκύψει προβληματικό οι δύο πλευρές είμαστε έτοιμες να το αντιμετωπίσουμε».

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ 6Κ/2020: Ξεκινούν οι αιτήσεις ΥΕ για 209 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία

Ξεκινάει την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για υποψηφίους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης της προκήρυξης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη