ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Γιουρέλης στο CNN Greece: Πρωτοβουλίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των θυγατρικών του Υπερταμείου

Η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών από τις θυγατρικές του αποτελούν έναν από τους βασικούς στόχους του Υπερταμείου, το οποίο ετοιμάζει μία σειρά από πρωτοβουλίες προκειμένου να προωθήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό στις εταιρείες που εποπτεύει.

«Δίνουμε έμφαση τόσο σε έργα που αφορούν όλες τις θυγατρικές μας όπως είναι αυτό για την πρόσβαση σε ανοικτά δεδομένα (open data) όσο και σε προσπάθειες που αξιοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες για τη δημιουργία καινοτομιών», σημειώνει στο CNN Greece ο Στέφανος Γιουρέλης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου.

Ένα από τα πιο πρόσφατα δείγματα αυτής της προσπάθειας είναι το O2 Hub, ένα πρωτοποριακό open data και open API Hub, μέσω του οποίου παρέχεται πρόσβαση σε επιλεγμένα σύνολα ανοιχτών δεδομένων των θυγατρικών του Υπερταμείου, σε θεματικές όπως η ύδρευση και αποχέτευση, οι μεταφορές και τα ταχυδρομεία, η διανομή τροφίμων, αλλά και σε άλλους τομείς που συμπεριλαμβάνονται στις δραστηριότητές του. Στο συγκεκριμένο hub, το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα, υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμα 41 σύνολα δεδομένων από 7 θυγατρικές εταιρείες, σε 10 θεματικές περιοχές. Ο επισκέπτης του κόμβου μπορεί να βρει δεδομένα των αστικών συγκοινωνιών (Συγκοινωνίες Αθηνών), της παραγωγής και κατανάλωσης πόσιμου νερού (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ), της διακίνησης αλιευμάτων, οπωρολαχανικών και κρεάτων (ΟΚΑΑ, ΚΑΘ), δεδομένα ταχυδρομικών υπηρεσιών (εισαγωγές-εξαγωγές ταχυδρομικών αντικειμένων) (ΕΛΤΑ) και πολλά ακόμη χρήσιμα στοιχεία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger