ΕνημέρωσηΟικονομία

Τα πλάνα της Revolut για την ελληνική αγορά και τους 1 εκατ. πελάτες της

Έτοιμη να επενδύσει περαιτέρω στην Ελλάδα δηλώνει η Revolut, έχοντας πλέον ξεπεράσει το 1 εκατ. πελάτες στη χώρα μας, η οποία εξελίσσεται σε αγορά στρατηγικής σημασίας για την πιο γνωστή και δημοφιλής neobank της Ευρώπης.

«Ο στόχος μας είναι να εξελιχθούμε στον βασικό τραπεζικό λογαριασμό των Ελλήνων» δηλώνει στο CNN Greece ο Ignacio Zunzinegui, επικεφαλής ανάπτυξης της Revolut για την περιοχή της νοτίου Ευρώπης. Στόχος που μοιάζει αρκετά φιλόδοξος αλλά η πορεία της Revolut στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δείχνει να υποστηρίζει σε κάποιο βαθμό τη δήλωση του κ. Zunzinegui. «Η Ελλάδα είναι μία από τις 5 χώρες με πληθυσμό άνω των 5 εκατ. κατοίκων όπου έχουμε το υψηλότερο ποσοστό διείσδυσης» σημειώνει το στέλεχος της Revolut, προσθέτοντας ότι ουσιαστικά ένας στους 10 ενήλικους Έλληνες έχει λογαριασμό στη συγκεκριμένη fintech startup. Σημειωτέον πως η Revolut είχε αρχίσει να γίνεται γνωστή στην Ελλάδα πριν ακόμη κάνει την επίσημη εμφάνιση της στην ελληνική αγορά το 2018. Και αυτό γιατί όταν ξεκίνησε ο αριθμός των Ελλήνων χρηστών ήταν ήδη στις 60.000.

Το ερώτημα είναι, όμως, πόσο χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Revolut οι Έλληνες καταναλωτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της fintech startup, ο μέσος πελάτης της Revolut στην Ελλάδα είναι 35 ετών, ζει σε μεγάλη πόλη, όπως η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη, και τη χρησιμοποιεί κυρίως για πληρωμές με κάρτα και για την αποστολή και λήψη χρημάτων.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο αριθμός των Ελλήνων καταναλωτών που έχουν ανοίξει τρεχούμενο λογαριασμό της Revolut, ή Ευέλικτος Λογαριασμός όπως είναι η επίσημη ονομασία, ανέρχεται στο 10% του συνολικού πελατολογίου στην Ελλάδα και τα ποσά που έχουν καταθέσει σε αυτόν κυμαίνονται, κατά μέσο όρο, μεταξύ 2 και 3 χιλιάδων ευρώ. Ποσό που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες να προσθέτουν και να αποσύρουν κεφάλαια ανά πάσα στιγμή, αλλά και να κερδίζουν τόκους καθημερινά. Σημειωτέον ότι συνολικά στην Ευρώπη υπάρχουν 1 εκατ. πελάτες της Revolut με τρεχούμενο λογαριασμό και συνολικές καταθέσεις της τάξεως των 2 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, το 2023 των χρηματικών μεταφορών (μεταξύ φίλων στην εφαρμογή, αλλά και των τραπεζικών μεταφορών) σημείωσε αύξηση κατά 107% σε σχέση με το 2022, ενώ ο αριθμός των συναλλαγών με κάρτα αυξήθηκε κατά 67% σε ετήσια βάση με το 70% αυτών να αφορά συναλλαγές εντός Ελλάδας. Αν αναλογιστεί κανείς, όπως επισημαίνει ο κ. Zunzinegui, ότι η Revolut ξεκίνησε ως μία κάρτα κυρίως για χρήση σε ταξίδια στο εξωτερικό -λόγω των εξαιρετικά χαμηλών συναλλαγματικών ισοτιμιών της- το γεγονός ότι πλέον χρησιμοποιείται για εντός των συνόρων συναλλαγών αποτελεί μία σαφή ένδειξη ότι αποτελεί πλέον κομμάτι της καθημερινότητας όλο και περισσότερων Ελλήνων.

Σύμφωνα με τον κ. Zunzinegui, η Revolut, πέραν της εξαιρετικής εμπειρίας χρήσης που προσφέρει, έχει γίνει δημοφιλής λόγω της προσέγγισης της να μην χρεώνει προμήθειες για βασικές τραπεζικές εργασίες και υπηρεσίες. Παράλληλα, προσφέρει μία σειρά από επιπλέον υπηρεσίες όπως είναι οι Ανταμοιβές και τα Pockets, αλλά και λειτουργίες όπως το Stays και οι Δραστηριότητες που επιτρέπουν στους πελάτες να κλείσουν διαμονές και διάφορες δραστηριότητες μέσα από την εφαρμογή κερδίζοντας έως και 10% επιστροφή μετρητών απευθείας στον λογαριασμό τους στη Revolut. Συν τα συνδρομητικά προγράμματα Ultra, Metal και Premium που προσφέρουν επιπλέον υπηρεσίες πακέτο ασφάλισης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με κάλυψη για επείγοντα ιατρικά περιστατικά στο εξωτερικό, ακύρωση ή διακοπή ταξιδιού, απώλεια ή καθυστέρηση αποσκευών και κάλυψη χειμερινών σπορ.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε επιπλέον υπηρεσίες» αναφέρει ο κ. Zunzinegui, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να δούμε σύντομα και στην ελληνική αγορά δυνατότητες όπως είναι η έκδοση πιστωτικής κάρτας και η λήψη δανείων. «Θέλουμε να δούμε ποιες υπηρεσίες ενδιαφέρουν περισσότερο τους Έλληνες καταναλωτές» τονίζει ο κ. Zunzinegui, ο οποίος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δούμε τη Revolut κάποια στιγμή να συμμετέχει ακόμη και στο IRIS για άμεσες πληρωμές ή μεταφορές χρημάτων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock