888 Γι' αυτό δεν έχει λυθεί το Κυπριακό | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Γι’ αυτό δεν έχει λυθεί το Κυπριακό

Γι’ αυτό δεν έχει λυθεί το Κυπριακό

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δίνει τη «λύση» στο Κυπριακό: Η Τουρκία θα επεμβαίνει όταν θα κρίνει πως αυτό επιβάλλεται!

Οι θέσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, όπως εκφράζονται στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», εξηγούν γιατί δεν έχει λυθεί μέχρι στιγμής το Κυπριακό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει τα όσα υποστηρίζει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην εν λόγω συνέντευξη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε επίσης ότι αν υιοθετηθεί η πρόσφατη πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας δυνατό να δημιουργηθούν προοπτικές για θετικό αποτέλεσμα και να αποτρέψει ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο.

«Οι θέσεις που εξέφρασε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου στη συνέντευξή του εξηγούν ακριβώς γιατί παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί δεν έχει οδηγηθεί μέχρι στιγμής σε τελική κατάληξη η παρούσα διαδικασία και δεν έχει λυθεί μέχρι στιγμής το Κυπριακό,» ήταν το σχόλιο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, όταν κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τη συνέντευξη Τσαβούσογλου.

Η συνέντευξη, επεσήμανε, «και όσα αναφέρονται εξηγούν επίσης και την αμηχανία της τουρκικής πλευράς στην πρόσφατη πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας που είναι και η μοναδική που, αν υιοθετηθεί, μπορεί να δημιουργήσει προοπτικές για ένα θετικό αποτέλεσμα και να αποτρέψει ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο.»

Στη συνέντευξή του ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι θα συνεχιστεί η τουρκική στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο, υποστηρίζει ότι η πλειοψηφία των Τ/κ δεν θα δεχθεί μια διευθέτηση χωρίς τουρκικές εγγυήσεις και ισχυρίζεται ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν είναι διατεθειμένοι να πάνε το επιπλέον μίλι.

Υποστήριξε ακόμα ότι «η ισότιμη μεταχείριση Τούρκων και Ελλήνων πολιτών είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της εξωτερικής ισορροπίας μεταξύ των δύο μητέρων πατρίδων.»

Δείτε επίσης

Βαραίνει το κλίμα για την Άγκυρα…Ο τουρκικός στρατός καταρρέει….Νέο ΑΙΦΝΙΔΙΟ χτύπημα ΤΟΥ Β.ΠΟΥΤΙΝ στον Ερντογάν….μετά την φονική επίθεση η οποία επέφερε πάνω από 100 νεκρούς τούρκους….

Βαραίνει το κλίμα για την Άγκυρα…Ο τουρκικός στρατός καταρρέει….Νέο ΑΙΦΝΙΔΙΟ χτύπημα ΤΟΥ Β.ΠΟΥΤΙΝ στον Ερντογάν….μετά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *