Κόσμος

Κένυα: Πάνω από οκτώ νεκροί και εκατοντάδες εκτοπισμένοι από τις καταστροφικές πλημμύρες

Tουλάχιστον οκτώ είναι οι νεκροί από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που πλήττουν τα τελευταία 24ωρα την Κένυα . Τα θυματα έρχονται να προστεθούν στους 96 νεκρούς από τις πλημμύρες στη γειτονική Σομαλία και Αιθιοπία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τα θύματα παρασύσρθηκαν από τα ορμητικά νερά καθώς προσπαθούσαν να διαβούν το πλημμυρισμένο ποτάμι Muuoni στη νοτιοανατολική Κένυα.

Οι χώρες της ανατολικής Αφρικής αντιμετωπίζουν τις χειρότερες πλημμύρες στην πρόσφατη ιστορία τους.

Ένας τοπικός αρχηγός στην περιοχή Mukaa, στην κομητεία Makueni, στην ανατολική Κένυα δήλωσε στο BBC ότι προσπαθούσαν να το διασχίσουν το ποτάμι αγκιστρωμένοι σε κούτσουρα, όταν η στάθμη του νερού ανέβηκαν και τους παρέσυραν.

ΑP / Photo

Οι συνεχιζόμενες έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες συνδέονται με το καιρικό φαινόμενο Ελ Νίνιο και, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό Κένυας έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 71 ανθρώπων και τον εκτοπισμό περισσότερων από 150.000 τους τελευταίους μήνες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock