Κόσμος

Γκουτέρες για Αφγανιστάν: Τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θέλουν σταθερότητα στη χώρα

Τα πέντε κράτη-μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θέλουν «ένα Αφγανιστάν ειρηνικό, σταθερό, όπου η ανθρωπιστική βοήθεια θα μπορεί να διανέμεται απρόσκοπτα και χωρίς διακρίσεις», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Γενικός Γραμματέας, Αντόνιο Γκουτέρες, μετά τη συνάντησή του με υπουργούς των χωρών αυτών.

Όλοι τους θέλουν «ένα Αφγανιστάν όπου τα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών θα γίνονται σεβαστά, ένα Αφγανιστάν που δεν θα είναι ασφαλές καταφύγιο για την τρομοκρατία, ένα Αφγανιστάν στο οποίο θα υπάρχει μια κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς, που θα αντιπροσωπεύει τους διάφορους τομείς του πληθυσμού», συνέχισε ο κ. Γκουτέρες.

Η συνάντηση κράτησε λίγο πάνω από μια ώρα. Κανένας από τους υπουργούς Εξωτερικών που ήταν παρόντες δεν θέλησε να κάνει σχόλια στον Τύπο πριν από τη συνάντηση ή μετά το πέρας της.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock