Κόσμος

Γαλλική προεδρία της ΕΕ: Φιλόδοξη ατζέντα και νέα προσέγγιση με τη Γερμανία

Η Γαλλία επιβεβαιώνει τον ηγετικό ρόλο της στην Ευρώπη, με τον Εμανουέλ Μακρόν να παρουσιάζει μία φιλόδοξη ατζέντα, με στόχο να προωθήσει πολλές χρονίζουσες εκκρεμότητες μέσα στους επόμενους έξι μήνες που θα βρίσκεται η χώρα του στο τιμόνι της κυλιόμενης προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η γαλλική προεδρία θα είναι η στιγμή της αλήθειας για τη νομοθέτηση της ψηφιακής πλατφόρμας, της τιμολόγησης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα [με βάση το σύστημα εμπορίας ρύπων], του ελάχιστου μισθού και των σχέσεών μας με τη Αφρική» ανέφερε πρόσφατα ο ίδιος.

Μία ασυνήθιστη εξέλιξη για την χώρα που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ είναι ότι τον Απρίλιο θα γίνουν στη Γαλλία προεδρικές εκλογές, με τον Μακρόν να διεκδικεί την επανεκλογή του, όπως σημειώνει η Deutsche Welle σε δημοσίευμά της για την πρεμιέρα της γαλλικής προεδρίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock