ΕνημέρωσηΟικονομία

Bέττας στο CNN Greece: Μεγάλη πρόκληση το πώς θα εκσυγχρονίσουμε τις γειτονιές στις πόλεις

Στην εικόνα που διαμορφώνεται στην αγορά ακινήτων στη χώρα μας καθώς και στις προκλήσεις για το επόμενο διάστημα αναφέρθηκε ο κ. Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο της Prodexpo 2023.

«Πριν από το 2028 και την κρίση, τα ακίνητα αποτελούσαν ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος της αποταμίευσης και των επενδύσεων στη χώρα μας. Αυτό σχεδόν καταστράφηκε με την κρίση» όπως εξήγησε. Σταδιακά από τότε, σημείωσε ο κ. Βέττας, άρχισε να ”ανεβαίνει” και με πιο γρήγορους ρυθμούς τα τελευταία 2-3 χρόνια. «Δεν έχουμε φτάσει όμως ούτε καν ακόμα στα επίπεδα πριν από την κρίση σε ό,τι αφορά τις μέσες τιμές των ακινήτων και σίγουρα όχι για τις επενδύσεις που γίνονται εκεί. Άρα υπάρχει δρόμος μπροστά» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Βέττα από εδώ και πέρα, υπάρχουν διάφορα ερωτήματα. «Εάν τα επίπεδα των ενοικίων είναι τέτοια που οι περισσότεροι εργαζόμενοι μπορούν να τα πληρώνουν. Κι εδώ δεν είναι σαφές πώς θα πάνε τα πράγματα, γιατί έχουν ανέβει ακόμη περισσότερο, οι τιμές απόκτησης ακινήτων».

Επιπλέον σημείωσε, «καθώς στη χώρα μας έχουμε ένα πολύ δυσμενές δημογραφικό, γινόμαστε λιγότεροι και μεγαλύτερης ηλικίας, άρα τα σπίτια που είχαμε χτίσει πριν το 2008 ήταν ήδη αρκετά για το πόσοι είμαστε. Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι τόσο να χτίσεις επιπλέον σπίτια αλλά να αντικαταστήσεις ή να εκσυγχρονίσεις τα υπάρχοντα».

«Αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση, το πώς θα εκσυγχρονίσουμε τις γειτονιές στις πόλεις» υπογράμμισε ο κ. Βέττας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock