Επικαιρότητα

Γρίπη: 1,8 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια «κάθονται» στα φαρμακεία – Ανησυχία το εποχικό ξέσπασμα

Η συνταγογράφηση των αντιγριπικών εμβολίων ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου, ενώ μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, είχαν διανεμηθεί στα φαρμακεία της χώρας από τις φαρμακαποθήκες 1,8 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια, όμως σύμφωνα με τον κ. Βαλτά, ποσοστό περίπου 30% με 35% δεν έχει εκτελεστεί.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες αλλά και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου, εδώ και πολλές εβδομάδες, απευθύνουν έκκληση, για να εμβολιαστούν οι πολίτες και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες, καθώς εκτιμάται ότι το φετεινό κύμα της εποχικής γρίπης, ενδεχομένως να είναι οξύ και απρόβλεπτο. Ένας δε συνδυασμός εποχικής γρίπης και τέταρτου πανδημικού κύματος που βιώνουμε– με τη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ να κυκλοφορεί και να είναι ιδιαίτερα μεταδοτική- θα ήταν δραματικός για τη δημόσια υγεία και φυσικά για τις ευάλωτες ομάδες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock