Επικαιρότητα

Κακοκαιρία Daniel: Ενισχύεται η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλία

Ενισχύονται το προσωπικό και τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας Daniel, με διαταγή του ΓΕΕΘΑ.

Πιο συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Λάρισας επιχειρούν τέσσερις φορτωτές γαιών – εκσκαφείς τάφρων, οκτώ φορτωτές γαιών, δύο προωθητές γαιών, επτά λέμβοι, οχήματα γενικής χρήσης καθώς και ένα λεωφορείο.

Επιπλέον, σε ετοιμότητα συνδρομής βρίσκεται ένας Λόχος Εκτάκτων Αναγκών με 71 άτομα του σχεδίου «Ξενοκράτης».

Επίσης, έχει εγκριθεί και θα τοποθετηθεί γέφυρα Bailey στα Καλά Νερά Βόλου ενώ έχει γίνει αναγνώριση για τοποθέτηση γεφυρών Bailey στα Στουρναρέικα Τρικάλων και στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Επιπρόσθετα, με εντολές του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου το σύνολο των τμημάτων του σχεδίου «Ξενοκράτης» τηρούν ετοιμότητα 2 ωρών, δηλ. το σύνολο των διαθέσιμων μηχανημάτων τηρείται φορτωμένο επί αρματοφορέων, με τους οδηγούς και χειριστές αυτών να βρίσκονται εντός στρατοπέδων για άμεση εκτέλεση αποστολής, εφόσον απαιτηθεί ενώ το σύνολο των μέσων – μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock