Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού: Η ελληνική γλώσσα ως ύψιστο εργαλείο πολιτιστικής και δημόσιας διπλωματίας


Στη σημασία της ελληνικής γλώσσας ως ύψιστο εργαλείο πολιτιστικής και δημόσιας διπλωματίας αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής στο 7ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο.

Το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο πραγματοποιήθηκε φέτος στην Ύδρα με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, την αιγίδα του Δήμου Ύδρας και τη συνεργασία του Προγράμματος Νεοελληνικών Σπουδών του Τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Επικοινωνίας, Καλών Τεχνών, Γλωσσών και Λογοτεχνίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Macquarie της Αυστραλίας και του Κύκλου Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Βοστώνης.

Θεματική του φετινού προγράμματος, που επιμελήθηκε επιστημονικά, όπως κάθε χρόνο, η κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που είναι και ο εμπνευστής και οργανωτής της ετήσιας αυτής επιστημονικής διοργάνωσης, ήταν οι έννοιες «Γλώσσα και Ελευθερία».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση