ΕνημέρωσηΠολιτική

Δένδιας από το Λονδίνο: Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit

Μνημόνιο κατανόησης για το Στρατηγικό Διμερές Πλαίσιο μεταξύ της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου υπέγραψαν στο Λονδίνο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και η Βρετανίδα ομολογός του Ελίζαμπεθ Τρας.

«Υπογράψαμε μια ελληνο-βρετανική συμφωνία που καλύπτει το σύνολο των τομέων –άμυνα, εμπόριο, μορφωτικές σχέσεις– ο,τιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί ό,τι είναι ενδιαφέρον για τις δύο χώρες» επισήμανε ο κ. Δένδιας στους δημοσιογράφους κατόπιν της συνάντησής του με την Ελίζαμπεθ Τρας στο Φόρεϊν Όφις.

«Αυτό το οποίο θα ήθελα να γίνει από εδώ και πέρα είναι να μπορέσουμε να προσθέσουμε ουσία σε αυτή την συμφωνία με το να την εφαρμόσουμε» σημείωσε ο κ. Δένδιας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι στόχος του είναι να αναπτυχθούν οι σχέσεις των δύο χωρών «ακόμη περισσότερο και να αποδείξουμε ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ δεν σημαίνει με κανένα τρόπο ελάττωση των σχέσεών του με την Ελλάδα. Αντίθετα είναι μια ευκαιρία για στενότερες βαθύτερες ειλικρινέστερες διμερής σχέσεις».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock