Δένδιας: Επέκταση χωρικών υδάτων οπουδήποτε και οποτεδήποτε το κρίνουμε σκόπιμο

Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, λίγες ημέρες πριν την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, έστειλε από τη Βουλή ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε ότι η Ελλάδα διατηρεί στο ακέραιο το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων και σε άλλες περιοχές όποτε το κρίνει σκόπιμο.

«Η Ελλάδα επιφυλάσσεται να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα και στις λοιπές περιοχές της επικράτειας όποτε αυτή το κρίνει σκόπιμο, προετοιμάζεται και διατηρεί το δικαίωμα οπουδήποτε και οποτεδήποτε», υπογράμμισε και σε συνέχεια των όσων ανέφερε το πρωί στη Βουλή πρόσθεσε: «Αντιλαμβάνομαι ότι τα μάτια στρέφονται στην Κρήτη. Όμως περιορίζουμε το εθνικό δικαίωμα αν μιλάμε μόνο για την Κρήτη. Οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής σε αυτό. Εξ’ ου και χαιρετίζουμε την επαναλαμβανόμενη δήλωση του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών κ. Λαβρόφ για το σχετικό δικαίωμα της χώρας μας» είπε ο Νίκος Δένδιας και στράφηκε προς την Τουρκία.

«Είναι απαράδεκτο για την Τουρκία να απειλεί με casusbelli την Ελλάδα εφόσον ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση