Δένδιας με την ΥΠΕΞ του Βελγίου: Πλήρης στήριξη στην Ελλάδα για την Ανατολική Μεσόγειο


Στην ανάγκη υιοθέτησης διττής προσέγγισης έναντι της Τουρκίας από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αιρεσιμότητα και αναστρεψιμότητα, συμφώνησαν ο υπουργός Εξωτικών, Νίκος Δένδιας, και η αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Σόφι Βίλμες, κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα -με την τελευταία να εκφράζει απόλυτη συμφωνία και στήριξη προς την Ελλάδα στα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου.

«Άλλωσε αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει τις ευρωτουρκικές σχέσεις το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με την αιρεσιμότητα και αναστρεψιμότητα που προβλέπεται αν η Τουρκία διολισθήσει πάλι σε αυθαίρετες ενέργειες» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού μετά τη συνάντηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως ενημέρωσε τη Βελγίδα ομόλογό του για τις συναντήσεις του με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά και για τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και «γενικά το επίπεδο και τα προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση