Υγεία & Διατροφή

Παναγιώτης Γαλιατσάτος: «Τα εμβόλια μάς προσέχουν αλλά πρέπει να έχουμε την ευθύνη»

Ο επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins, Παναγιώτης Γαλιατσάτος, μίλησε στο “Live News” και το Νίκο Ευαγγελάτο για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και τη μετάλλαξη Όμικρον.

Όπως σημείωσε, η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Δέλτα, που υπήρχε πέρυσι. «Σε μια εβδομάδα στη Βαλτιμόρη είχαμε 20.000 νέα κρούσματα, όταν με τη Δέλτα είχαμε μόλις 1.000» τόνισε ο κ. Γαλιατσάτος, υπογραμμίζοντας ότι η πλειοψηφία όσων φτάνουν στα νοσοκομεία και τις εντατικές ήταν από ανθρώπους που δεν είχαν εμβολιαστεί.

«Ναι σε κολλάει πιο εύκολα, και για τους ανθρώπους που δεν έχουν αντισώματα από τα εμβόλια είναι πιο σοβαρά τα συμπτώματα» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins, Παναγιώτης Γαλιατσάτος.

«Τα εμβόλια είναι για να μας προσέχουν, αλλά πρέπει όλοι μας να προσέχουμε να μην κολλήσουμε. Να έχουμε αυτή την ευθύνη, να φοράμε μάσκα» πρόσθεσε.

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο

To άρθρο Παναγιώτης Γαλιατσάτος: «Τα εμβόλια μάς προσέχουν αλλά πρέπει να έχουμε την ευθύνη» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock