ΕνημέρωσηΠολιτική

Δένδιας προς Ισπανό ΥΠΕΞ: Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι α λα καρτ

Η συνάντηση των δύο ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, με τον Νίκο Δένδια να την χαρακτηρίζει γόνιμη και ειλικρινή για ολόκληρο το φάσμα των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ισπανίας.

«Ήμουν ειλικρινής στη συζήτησή μας, καθώς οι καλοί φίλοι πρέπει να μιλούν πάντοτε με ειλικρίνεια. Εξέφρασα ανησυχία για την τυχόν πρόθεση της Ισπανίας να ενισχύσει τη στρατιωτική της συνεργασία με την Τουρκία και υπογράμμισα ότι ήδη από το 2008, με την κοινή μας θέση 944 του Συμβουλίου της 8ης Δεκεμβρίου για τον καθορισμό κοινών κανόνων που διέπουν τον έλεγχο των εξαγωγών στρατιωτικής τεχνολογίας, τα κράτη – μέλη έχουμε δεσμευθεί να μην εξάγουμε στρατιωτική τεχνολογία και εξοπλισμό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για επιθετικές ενέργειες ή για περιφερειακή αποσταθεροποίηση» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας στις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock