Κόσμος

Επιτυχής η δοκιμή του «112» από άκρη σε άκρη των ΗΠΑ

Το αμερικανικό «112» δοκίμασαν χθες (4/10) οι Αρχές ταυτόχρονα σε κάθε ζώνη ώρας από ακτή σε ακτή.

Όπως αναφέρει το CBS, οι περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες ήταν προγραμματισμένο να λάβουν ένα μήνυμα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης στα τηλέφωνά τους. Εκείνοι των οποίων οι τηλεοράσεις ή τα ραδιόφωνα ήταν ενεργοποιημένα όταν έγινε η δοκιμή θα έπρεπε επίσης να έχουν δει ή ακούσει ένα μήνυμα ειδοποίησης.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) πραγματοποίησε τη δοκιμή της Τετάρτης σε συντονισμό με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών. Τα μηνύματα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης που αποτέλεσαν τη δοκιμή χωρίστηκαν σε δύο ομάδες — το Σύστημα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης για ραδιόφωνα και τηλεοράσεις και τις ασύρματες ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης για τα κινητά τηλέφωνα.

AP Photo/Wayne Partlow

«Η δοκιμή πήγε πολύ καλά», είπε ο Αντγουάνε Τζόνσον στέλεχος της FEMA για να προσθέσει ότι «κάθε τηλέφωνο που ήταν στο χώρο πήρε το μήνυμα».

Από την δοκιμή δεν εξαιρέθηκε ούτε η αίθουσα τύπου του Λευκού Οίκου, όπου τα τηλέφωνα των παρισταμένων άρχισαν να χτυπούν ενώ η εκπρόσωπος Τύπου Καρίν Ζαν Πιερ ενημέρωνε τους δημοσιογράφους για την κατάσταση στην Ουκρανία. «Ορίστε, δουλεύει», είπε με νόημα.

Αυτή ήταν η έβδομη πανεθνική δοκιμή του Συστήματος Ειδοποίησης Έκτακτης Ανάγκης. Έξι προηγούμενες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2011 και Αυγούστου 2021.

Η Ρωσία δοκίμασε την Τετάρτη (4/10) το δικό της σύστημα δημόσιας προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης, σημαίνοντας σειρήνες σε όλη τη χώρα και διακόπτοντας ορισμένες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, μετέδωσε το Reuters.

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock