ΕνημέρωσηΟικονομία

Δήμας: Στο επίκεντρο η καινοτόμος επιχειρηματικότητα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στις δράσεις της κυβέρνησης για να συνδεθεί πιο αποτελεσματικά η έρευνα και η καινοτομία με την επιχειρηματικότητα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της σημερινής 1ης Συνόδου Προέδρων Διοικητικών Συμβουλίων Πανεπιστημιακών Ερευνητικών Κέντρων και Τεχνολογικών Πάρκων που διοργάνωσε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Ο υφυπουργός αναφερόμενος στο νέο θεσμικό πλαίσιο για τους Τεχνοβλαστούς είπε:

«Θεσμοθετούμε ένα ξεκάθαρο και λειτουργικό πλαίσιο για τους τεχνοβλαστούς, στοχεύοντας στη δημιουργία ακόμα περισσότερων εταιρειών από τους ερευνητικούς και επιστημονικούς φορείς (spin – off). Επιχειρείται, για πρώτη φορά, ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου λειτουργίας των εταιρειών-τεχνοβλαστών που μέχρι σήμερα ήταν κατακερματισμένο, ελλιπές και αναχρονιστικό.

Ουσιαστικά δίνονται απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, για τα οποία μέχρι σήμερα υπήρχε νομική ασάφεια, όπως:

• Τι είναι ο τεχνοβλαστός (spin – off)

• Διαδικασία ίδρυσης.

• Προθεσμία ίδρυσης της εταιρείας.

• Πρόβλεψη για την σύσταση Τεχνοβλαστών που προέρχονται από διαφορετικούς ερευνητικούς οργανισμούς.

• Έδρα της εταιρείας (Ελλάδα ή εξωτερικό).

• Διευκρινίσεις ως προς τη συμμετοχή, το ρόλο και το χρόνο που αφιερώνουν οι ερευνητές σε έναν τεχνοβλαστό.

Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας

Για τα Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας ο κ. Δήμας σημείωσε: «Έχει ήδη ξεκινήσει η δράση στήριξης, ωρίμανσης και ανάπτυξης Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας, συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ. Ο στόχος μας είναι να αξιοποιηθούν καλύτερα τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιείται στα ερευνητικά κέντρα και τα πανεπιστήμια της χώρας.

Κέντρα Ικανοτήτων

Τέλος, για τα Κέντρα Ικανοτήτων σημείωσε:

«Τα Κέντρα Ικανοτήτων αποτελούν μια εξαιρετικής σημασίας δράση, η οποία αποσκοπεί στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ προσφοράς και ζήτησης ειδικευμένων υπηρεσιών καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας σε μία ή περισσότερες αλυσίδες αξίας. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αξιολογήθηκαν και δημιουργούνται 12 Κέντρα Ικανοτήτων για την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, κυρίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας. Περιμένουμε πολλά από τους συμπράττοντες σε αυτές τις νέες δομές και πιστεύουμε ότι μαζί με τη δράση των Συστάδων Καινοτομίας, τις Ε&Τ Συνεργασίες Επιχειρήσεων και Ερευνητικών Φορέων και των Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας, γίνεται ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για να συνδέσουμε πιο αποτελεσματικά την έρευνα και την καινοτομία με την επιχειρηματικότητα».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock