ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Τα νέα προϊόντα της Huawei συνδυάζουν την καινοτομία με τον όμορφο σχεδιασμό

Στο χώρο των προϊόντων ψηφιακής τεχνολογίας ένα από τα δυσκολότερα στοιχήματα είναι να συνδυάσεις καινοτομίες και πρακτική χρησιμότητα με τον όμορφο σχεδιασμό. Στο παρελθόν, ουκ ολίγα προϊόντα ήταν μεν καινοτόμα αλλά δεν ήταν όμορφα. Ή ήταν όμορφα αλλά δεν έφερναν κάτι καινούριο που να έκανε τη διαφορά.

Το στοίχημα αυτό δείχνει πάντως να κερδίζει η Huawei όσον αφορά τα νέα προϊόντα της που ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα σε ειδική εκδήλωση στο Ντουμπάι. Μία εκδήλωση που είχε ως κεντρικό σλόγκαν το «δημιουργία ομορφιάς» (creation of beauty) και ουσιαστικά αποτελούσε τη συνέχεια μίας προηγούμενης εκδήλωσης όπου εκεί το μήνυμα ήταν «μόδα μπροστά» (fashion forward). Και ουσιαστικά ο κινεζικός κολοσσός θέλει να δείξει ότι μόδα και καινοτομία μπορούν να συνδυαστούν.

Καινοτόμα ακουστικά

Ένα χαρακτηριστικό δείγμα για το πως η Huawei κερδίζει το προαναφερθέν στοίχημα είναι τα Freeclip, τα νέα «πραγματικά» ασύρματα ακουστικά της κινεζικής εταιρείας που έρχονται με μία σχεδίαση που εκ πρώτης όψεως τα κάνει να μοιάζουν με σκουλαρίκια. Η Huawei αποκαλεί τη συγκεκριμένη σχεδίαση C-bridge και ουσιαστικά ακολουθεί τη φιλοσοφία του open ear, η οποία αποτελεί μία νέα τάση στο χώρο των ασύρματων ακουστικών.

Σύμφωνα με τη Huawei, η συσκευή σχεδιάστηκε με βάση 10.000+ παγκόσμια δεδομένα ανθρώπινου αυτιού, εργονομική δεξιοτεχνία σε επίπεδο micron και δοκιμασμένη ανθεκτικότητα, όπως επιβεβαιώνεται από τις περισσότερες από 25.000 δοκιμές αξιοπιστίας. Το C-bridge Design χρησιμεύει και ως κλιπ και ως σύνδεσμος για τα ακουστικά, για να βελτιώσει την άνεση κατά τη χρήση σε όλη την επιφάνεια. Και γενικότερα πρόκειται για ένα ζευγάρι ακουστικών που προσφέρει εξαιρετικό ήχο και πολύ μεγάλη ευκολία και άνεση.

Όταν χρησιμοποιούνται με τη θήκη φόρτισης, τα Huawei FreeClip υποστηρίζουν έως και 36 ώρες ακρόασης. Τα Huawei FreeClip μπορούν επίσης να αναγνωρίσουν αυτόματα το αριστερό και το δεξί αυτί του χρήστη και υποστηρίζουν κλήσεις AI Crystal-Clear, καθώς και συνδέσεις δύο συσκευών. Στην ελληνική αγορά αναμένονται στα μέσα Ιανουαρίου με το κόστος απόκτησης να διαμορφώνεται στα 199 ευρώ.

Ελαφρύ και ανθεκτικό laptop

Στην ίδια περίοδο αναμένεται στην ελληνική αγορά και το Huawei MateΒook D16. Το νέο laptop της Huawei, το οποίο επίσης παρουσιάστηκε στην εκδήλωση στο Ντουμπάι, επιδιώκι και αυτό να συνδυάσει καινοτομία με σχεδιασμό. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου φορητού υπολογιστή, η Huawei επεδίωξε να δημιουργήσει ένα laptop με οθόνη 16 ιντσών, το οποίο ζυγίζει όσο ένα μοντέλο με οθόνη 15,6 ιντσών! Το βάρος του MateBook D16 είναι στα 1,68 κιλά και γενικότερα πρόκειται για έναν φορητό υπολογιστή που είναι όμορφος, ελαφρύς και προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις χάρη στον επεξεργαστή 13ης γενιάς Intel Core πάνω στον οποίο βασίζεται.

Το μεγάλο ατού είναι η οθόνη των 16 ιντσών, με ανάλυση 2520 x 1680, ρυθμό ανανέωσης 60Hz, καταλαμβάνοντας το 90% της εμπρόσθιας επιφάνειας εξαιτίας των ελάχιστων bezels. Επιπλέον, προκειμένου να αυξηθεί περαιτέρω η ευελιξία, επιστρέφει το hinge των 180 μοιρών, επιτρέποντας στην οθόνη να τοποθετηθεί σε πλήρως επίπεδη θέση, κάτι βολικό για διαμοιρασμό ή χρήση γραφίδας.

Το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε έκδοση με 16 ή 32 GB μνήμη με τον αποθηκευτικό χώρο (SSD) να ξεκινά από τα 512 GB. Μία ευχάριστη έκπληξη είναι και η μπαταρία των 70 του MateBook 16 προσφέρει σύμφωνα με τη Huawei την αυτονομία που χρειάζονται οι επαγγελματίες και οι φοιτητές όταν εργάζονται εν κινήσει. Το πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό και το μεγάλο touchpad εξασφαλίζουν επίσης άνετη παρατεταμένη χρήση, όπως και το έξυπνο αριθμητικό πληκτρολόγιο που είναι ενσωματωμένο στη διάταξη.

Όσον αφορά στο κόστος του, η τιμή για τη βασική έκδοση θα είναι στα 899 ευρώ.

Νέα tablets

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο Ντουμπάι, η Huawei παρουσίασε και δύο ακόμη προϊόντα, τα οποία δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί πότε θα έρθουν στην ελληνική αγορά. Και εδώ επιδιώκεται να ακολουθηθεί το μοντέλο του συνδυασμού καινοτόμων χαρακτηριστικών με όμορφο σχεδιασμό.

Συγκεκριμένα, η Huawei παρουσίασε το MatePad Pro 13.2”, το οποίο έχει μία εντυπωσιακή OLED οθόνη με διαγώνιο 13,2 ιντσών. Είναι ένα από τα πιο λεπτά tablet που έχουν κατασκευαστεί ποτέ με τα στενότερα πλαίσια και την υψηλότερη αναλογία οθόνης προς σώμα. Το συγκεκριμένο μοντέλο συνοδεύεται από την γραφίδα Huawei M-Pencil (3ης γενιάς) που τροφοδοτείται από την τεχνολογία NearLink. Αλλά και από το Huawei Smart Magnetic Keyboard, ένα νέο αποσπώμενο έξυπνο μαγνητικό πληκτρολόγιο που συνοδεύεται από επιφάνεια αφής πλήρους περιοχής, ώστε το tablet να μοιάζει και να αισθάνεται σαν φορητός υπολογιστής.

Τέλος, η Huawei παρουσίασε και το MatePad Air PaperMatte Edition διαθέτει οθόνη PaperMatte με εκπληκτική ανάλυση 2800 x 1840 και μέγιστο ρυθμό ανανέωσης 144 Hz, για γραφή σαν στυλό σε χαρτί και ανάγνωση σαν σε χαρτί. Η συγκεκριμένη τεχνολογία, όπως είχαμε την ευκαιρία να δούμε, προσφέρει τη δυνατότητα για πιο εύκολη και ξεκούραση ανάγνωση. Ένα ακόμη δείγμα του συνδυασμού καινοτομίας και όμορφου σχεδιασμού.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock