Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Δήμος Αιγιαλείας: Σε ΧΥΤΑ της Στ.Ελλάδας τα απορρίμματα -Καταργείται ο ΧΥΤΑ Αιγείρας

Δήμος Αιγιαλείας: Σε ΧΥΤΑ της Στ.Ελλάδας τα απορρίμματα -Καταργείται ο ΧΥΤΑ Αιγείρας

Την κατ’αρχάς έγκριση εναπόθεσης μικρού μέρους απορριμμάτων της Αιγιάλειας σε ΧΥΤΑ της Στερεάς Ελλάδας, μετά και από την αποδοχή από τον οικείο ΦοΔΣΑ, πέτυχε η δημοτική αρχή Αιγιαλείας, στο πλαίσιο συσκέψεων που έγιναν στο υπουργείο Περιβάλλοντος υπό τον συντονισμό του Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου. Παράλληλα, ελήφθη απόφαση για κατάργηση και αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και του ΧΥΤΑ Αιγείρας, με πόρους από Περιφέρεια και ΕΣΠΑ.

Αναλυτικότερα, το δελτίο Τύπου του Δήμου Αιγιαλείας:

«Ένα μεγάλο βήμα προς την οριστική επίλυση της ορθής διαχείρισης απορριμμάτων στο Δήμο Αιγιαλείας, πέτυχε η δημοτική αρχή που από την πρώτη μέρα ανάληψης καθηκόντων έχει επιδοθεί σε έναν μεγάλο αγώνα, πάντα με γνώμονα τα πολύπλευρα οφέλη για τους δημότες.

Σε διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπό τον συντονισμό του Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο, συμμετείχαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Νίκος Καραΐσκος. Εκεί, μετά από σφαιρική συζήτηση μαζί και με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον πρόεδρο του ΦοΔΣΑ Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο, με θέμα τη συνολική αντιμετώπιση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αχαΐα, ο Δήμος Αιγιαλείας πέτυχε κατ’αρχάς την έγκριση της εναπόθεσης μικρού μέρους απορριμμάτων της Αιγιάλειας σε ΧΥΤΑ της Στερεάς Ελλάδας, μετά και από την αποδοχή από τον οικείο ΦοΔΣΑ. Πολύ σπουδαία είναι και η απόφαση που ελήφθη για κατάργηση και αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και του ΧΥΤΑ Αιγείρας, με πόρους από Περιφέρεια και ΕΣΠΑ.

«Μέσα από συνεχείς επαφές και αξιοποιώντας σοβαρά επιχειρήματα και δεδομένα, καθημερινά δίνουμε μάχες για να εξασφαλίσουμε στους δημότες μας την πολυπόθητη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, αρκεί να έχουμε την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία των δημοτών μας, μιας και η επίτευξη των στόχων μας μόνο όφελος θα έχουν για το κάθε νοικοκυριό και συνολικά για την περιοχή μας» δήλωσε μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος».

Δείτε επίσης

ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις για τους 3.000 ανέργους με 100% επιδότηση

Από σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 στις 13:00 αρχίζουν οι αιτήσεις εργοδοτών για το νέο «ειδικό πρόγραμμα προεργασίας για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη