ΕνημέρωσηΟικονομία

Δασικές Πυρκαγιές: Πρόγραμμα προδιαγεγραμμένης καύσης από το WWF και το ΙΜΔΟ, με τη στήριξη της P&G

Η ανάγκη δράσης για την πρόληψη των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών έγινε απολύτως κατανοητή στους πάντες, μετά το φετινό καλοκαίρι.

Οι δασικές πυρκαγιές στην Εύβοια και στη Βαρυμπόμπη, στα Γεράνεια Όρη και στα Βίλια, στην Ηλεία και στην Λακωνία ήταν οι χειρότερες των τελευταίων ετών από την άποψη καμένων δασικών εκτάσεων και αποκάλυψαν σε όλους μας πως «εδώ και τώρα» πρέπει να ενημερωθούμε, να ενεργήσουμε, να δραστηριοποιηθούμε, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δάση με τον καλύτερο τρόπο. Η κατάσβεση και η ενίσχυσή της ως προς τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό είναι μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως υπάρχουν περισσότερες – ακόμα και αποτελεσματικότερες επιλογές, που συμπληρώνουν κατά τον καλύτερο τρόπο μία ολοκληρωμένη αντιμετώπιση.

Όπως συμβαίνει σε ό,τι αφορά στην υγεία μας, έτσι και στις δασικές πυρκαγιές, η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής τους, καθώς σημαίνει ότι έχουμε φροντίσει εκ των προτέρων ώστε η κατάσβεσή τους να γίνει υπό τις ιδανικότερες προϋποθέσεις και άρα να είναι κατά το δυνατόν αποτελεσματική.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock