888 Δείτε ζωντανά τη νατοϊκή φρεγάτα να βυθίζεται μετά τη σύγκρουση με το ελληνικό τάνκερ (βίντεο) | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Δείτε ζωντανά τη νατοϊκή φρεγάτα να βυθίζεται μετά τη σύγκρουση με το ελληνικό τάνκερ (βίντεο)

Δείτε ζωντανά τη νατοϊκή φρεγάτα να βυθίζεται μετά τη σύγκρουση με το ελληνικό τάνκερ (βίντεο)

Ωρα με την ώρα βυθίζεται η νορβηγική φρεγάτα KNM Helge Ingstad, στη Βόρεια Θάλασσα, μετά τη σύγκρουση με το ελληνόκτητο τάνκερ.

Η νατοϊκή φρεγάτα έχει μεταφερθεί κοντά στην ακτή, δίπλα στα βράχια και έχει πάρει ήδη τόνους νερού με αποτέλεσμα να έχει μισοβυθιστεί.

Damages on the frigate HNoMS Helge pic.twitter.com/XWz6XtKbSl

— Virpi Heikkilä ? (@VirpiHeikkila) November 8, 2018

KNM Helge Ingstad, a Norwegian Frigate was involved in an incident with an Oil Tanker this afternoon. Reports indicate they collided and the frigate intentionally beached. pic.twitter.com/Etin4e2TMc

— Strategic Sentinel (@StratSentinel) November 8, 2018

KNM Helge Ingstad TOTAL cost for all five ships is more like $3 billion + before the last accident and the cost is raising with evry new accidents. Almost all ships are taken out of service used to take parts from still almost new ships. Total loss of 1 ship around $600 million pic.twitter.com/R5Pi2W5Fhk

— Alexander Hansen (@AlexanderXV) November 8, 2018

Norvēģijas jūras spēku fregate «KNM Helge Ingstad” sadūrās ar tankkuģi «Sola TS” netālu no #Bergena #Norvēģija. Lai 500 miljonu vērtais kuģis nenogrimtu, to uzsēdināja uz sēkļa.
? via @JosephHDempsey pic.twitter.com/72ETQZH5X4

— BreakingLV (@breakinglv) November 8, 2018

Οπως και άλλα πολεμικά σκάφη, η μισοβυθισμένη φρεγάτα φέρει όπλα, όπως πυραύλους, τορπίλες και βόμβες βυθού.

Μια μικρή πετρελαιοκηλίδα έχει σχηματιστεί γύρω της και ήδη έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα.

Δείτε ζωντανά τη νατοϊκή φρεγάτα να βυθίζεται μετά τη σύγκρουση με το ελληνικό τάνκερ (βίντεο)Δείτε ζωντανά τη νατοϊκή φρεγάτα να βυθίζεται μετά τη σύγκρουση με το ελληνικό τάνκερ (βίντεο)

Δείτε ζωντανά τη νατοϊκή φρεγάτα να βυθίζεται μετά τη σύγκρουση με το ελληνικό τάνκερ (βίντεο)Δείτε ζωντανά τη νατοϊκή φρεγάτα να βυθίζεται μετά τη σύγκρουση με το ελληνικό τάνκερ (βίντεο)

Τα 136 μέλη του πληρώματος εκκένωσαν γρήγορα γρήγορα το σκάφος, μετά τη σύγκρουση και είναι όλοι καλά στη υγεία τους, με εξαίρεση οκτώ άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν με μικροτραυματισμου στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Καλά γνωρίζοντες αναφέρουν ότι το κόστος από την πλήρη απώλεια ενός τέτοιου πλοίου ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη στα social media εκφράζονται απορίες για το πώς έγινε το ατύχημα και πώς ένα τόσο εξελιγμένο πολεμικό πλοίο δεν κατάφερε να εντοπίσει και να αποφύγει ένα ολόκληρο τάνκερ! Ηδη πολλοί κάνουν λόγο για ελλείψεις αλλά και για ανεπάρκεια στην εκπαίδευση του προσωπικού.

Δείτε live τη βύθιση της φρεγάτας:

Το ατύχημα συνέβη στις τα ξημερώματα της Παρασκευής, κοντά στο Μπέργκεν όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο Aframax «Sola TS», το οποίο μετέφερε 635.000 βαρέλια αργού πετρελαίου, έβγαινε από τον πετρελαϊκό σταθμό Sture με τη βοήθεια ρυμουλκού. Την ίδια ώρα η φρεγάτα όδευε προς τη ναυτική βάση του Haakonsvern μετά τη συμμετοχή της στην άσκηση του ΝΑΤΟ Trident Juncture η οποία ολοκληρώθηκε στις 7 Νοεμβρίου.

Το «KNM Helge Ingstad» (F313) είναι μία από τις πέντε φρεγάτες του Νορβηγικού Ναυτικού της κατηγορίας Fridtjof Nansen.

Το πολεμικό πλοίο, μήκους 134 μέτρων ναυπηγήθηκε το Νοέμβριο του 2007 και πήρε το όνομά του από τον διάσημο Νορβηγό εξερευνητή της Αρκτικής, όπως και οι άλλες τέσσερις φρεγάτες στο νορβηγικό ναυτικό.

Το ελληνόκτητο πλοίο πάλι, δεν φέρει εμφανή σημάδια ζημιών, ωστόσο επέστρεψε στο λιμάνι για να ελεγχθεί και ακολούθως θα συνεχίσει το ταξίδι του προς τον αρχικό προορισμό του. Ολα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά και δεν υπέστη κανείς το παραμικρό.

Η ανακοίνωση της εταιρείας Τσάκος

Η ανακοίνωση της εταιρείας Tsakos Columbia στην οποία ανήκει το δεξαμενόπλοιο το οποίο ενεπλάκη στο ατύχημα:

«Την 8η Νοέμβριου 2018, στις 03.02 ώρα Γκρίνουϊτς περίπου, το δεξαμενόπλοιο M/T SOLA TS, έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία φόρτωσης στο λιμάνι Sture της Νορβηγίας κι ενώ βρισκόταν εν πλω, ενεπλάκη σε σύγκρουση με το σκάφος KNM HELGE INGSTAD του Νορβηγικού Πολεμικού Ναυτικού. Σημειώνεται ότι κατά τη στιγμή της σύγκρουσης, το M/T SOLA TS ήταν προσδεμένο με ρυμουλκό και βρισκόταν υπό την καθοδήγηση / έλεγχο τοπικού πιλότου-πλοηγού.

Το M/T SOLA TS ανέφερε περιορισμένες, ελάσσονος έκτασης υλικές ζημιές. Ουδείς τραυματισμός μελών του πληρώματος και ουδεμία ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος αναφέρθηκαν.

Αναφέρθηκαν ζημίες στο σκάφος του Νορβηγικού Ναυτικού. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το συμβάν η διαχειρίστρια εταιρεία εστίασε τις προσπάθειές της προς την κατεύθυνση της ασφάλειας όλων των εμπλεκομένων στο περιστατικό κι εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της προς όλα τα μέλη του πληρώματος του Νορβηγικού πολεμικού πλοίου.

Προς το παρόν το M/T SOLA TS βρίσκεται πλησίον του σημείου του ατυχήματος και είναι προγραμματισμένο να κατευθυνθεί για ελλιμενισμό σε γειτονικό λιμένα, με χρήση δικής του ισχύος, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες τεχνικές επιθεωρήσεις και να συνεχίσει το ταξίδι του.

Η TCM ενεργοποίησε αμέσως τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης και βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με τον Καπετάνιο του M/T SOLA TS όσο και με τις αρμόδιες τοπικές αρχές.

Η διαχειρίστρια εταιρεία θα συνδράμει με όλα τα πρόσφορα μέσα τις αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτίων του συγκεκριμένου περιστατικού.

Σε περίπτωση που προκύψουν περαιτέρω πληροφορίες, η TCM θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση».

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ… Μετράνε πάλι φέρετρα,,, Πολύνεκρες μάχες του Στρατού με Κούρδους αντάρτες!

Στην Τουρκία, σε συγκρούσεις στρατιωτών με μέλη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) είχε αιματηρό απολογισμό, …