888 Δείτε πως θα Καθαρίσετε Ολόκληρη την Κουζίνα σας σε 30 Λεπτά | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / TIPS / Δείτε πως θα Καθαρίσετε Ολόκληρη την Κουζίνα σας σε 30 Λεπτά

Δείτε πως θα Καθαρίσετε Ολόκληρη την Κουζίνα σας σε 30 Λεπτά

Μπορεί 30 λεπτά να μην αρκούν για να καθαρίσετε την κουζίνα σας σε βάθος, όπως για παράδειγμα να τρίψετε τα πλακάκια, να αδειάσετε το εσωτερικό των ντουλαπιών και να τα καθαρίσετε και να κάνετε το ψυγείο να λάμπει βγάζοντας έξω όλα τα τρόφιμα.

!

Ωστόσο, όταν δεν έχετε χρόνο και πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίσετε την κουζίνα σας, μπορείτε να ακολουθήσετε το πλάνο των 30 λεπτών που σας προτείνουμε και να μείνετε ήσυχοι πως η κουζίνα σας θα φαίνεται πεντακάθαρη σε όποιον τη δει. Και φυσικά, κι εσείς οι ίδιοι, θα μπορείτε να απολαύσετε τον χρόνο του μαγειρέματος και την ώρα του φαγητού σε μια κουζίνα που είναι καθαρή.

Κάντε κλικ στην εικόνα που ακολουθεί και βάλτε χρονόμετρο!

Βάλτε τα τρόφιμα στη θέση τους (2 λεπτά). Αφιερώστε δύο λεπτά για να βάλετε τα τρόφιμα στη θέση τους. Βάλτε το αλάτι, τη ζάχαρη, τον καφέ και τα λοιπά τρόφιμα στο ντουλάπι.
Καθαρίστε τα καθαριστικά αντικείμενα (1 λεπτό). Τα πιάτα σας θα είναι τόσο καθαρά, όσο το αντικείμενο με το οποίο τα πλένετε. Βάλτε στα άπλυτα τη λερωμένη πετσέτα και βγάλτε μια καινούρια. Καθαρίστε το σφουγγάρι πιάτων.
Βάλτε τα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων (3 λεπτά) Πάρτε τα άπλυτα πιάτα από τον νεροχύτη και βάλτε τα στο πλυντήριο. Μην ξεκινήσετε το πλυντήριο μέχρι να τελειώσετε το καθάρισμα – κάτω από την πεταμένη εφημερίδα μπορεί να υπάρχει κάποιο λερωμένο πιρούνι που σας έχει διαφύγει. Αν δεν έχετε πλυντήριο, γεμίστε τον νεροχύτη με ζεστό νερό και σαπούνι, αφήστε τα πιάτα να μουλιάσουν και πλύνετέ τα στο τέλος.
Πετάξτε ληγμένα προϊόντα από το ψυγείο (5 λεπτά). Οτιδήποτε μοιάζει να έχει σαπίσει ή να μην είναι και σε τόσο καλή κατάσταση, πετάξτε το. Κάντε ένα γρήγορο καθάρισμα στα ράφια με ένα νωπό πανάκι. Αν το ψυγείο σας είναι inox, σκουπίστε και το εξωτερικό του.
Ψεκάστε και τρίψτε τις επιφάνειες (3 λεπτά). Πλέον έχετε απομακρύνει την ακαταστασία και είναι καιρός να καθαρίσετε τις επιφάνειες. Χρησιμοποιήστε κάποιο απορρυπαντικό σε σπρέι και ένα σφουγγαράκι και τρίψτε τις. Έπειτα στεγνώστε με χαρτί κουζίνας ή με μια στεγνή πετσέτα.
Καθαρίστε τα μάτια της ηλεκτρικής κουζίνας (3 λεπτά). Χρησιμοποιήστε ειδικό καθαριστικό για την κουζίνα και τρίψτε με ένα σφουγγαράκι την περιοχή γύρω από τα μάτια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και το υγρό πιάτων για την ίδια δουλειά. Αφού τελειώσετε σκουπίστε με ένα νωπό πανί.
Καθαρίστε γρήγορα τις διάφορες ηλεκτρικές συσκευές (5 λεπτά). Με ένα βετέξ και λίγο σαπούνι και νερό, περάστε τις ηλεκτρικές συσκευές όπως τον βραστήρα, την τοστιέρα, τον φούρνο μικροκυμάτων κλπ.
Καθαρίστε το πάτωμα (3 λεπτά). Βάλτε ηλεκτρική σκούπα για γρήγορο καθάρισμα του πατώματος. Μη σταθείτε στις λεπτομέρειες γιατί θα σας πάρει περισσότερο χρόνο (εκτός και αν τον έχετε).
Αδειάστε τα σκουπίδια (2 λεπτά). Όσο και να καθαρίσετε την κουζίνα σας, ο μόνος τρόπος για να μυρίζει όμορφα είναι να απομακρύνετε τα σκουπίδια. Βγάλτε τα έξω, βάλτε μια καθαρή σακούλα στον κάδο και η κουζίνα σας είναι έτοιμη!

Αν σας άρεσε το άρθρο που μόλις διαβάσατε, 

spirossoulis.com

Πηγή

Δείτε επίσης

Αόρατα Παράθυρα με 3 Μόνο Κινήσεις!

Μπορεί να σας έχουμε δώσει αρκετές λύσεις για το πώς να καθαρίζετε τα τζάμια σας αλλά τώρα είναι η ώρα να μάθετε τον σωστό τρόπο για να καθαρίζετε τα παράθυρά σας. Ξεκινήστε την καθαριότητα από τις γύρω επιφάνειες Πριν φτάσετε στο τζάμι ελέγξτε για τυχόν έντομα και ιστούς αράχνης και καθαρίστε τα προσεκτικά. Μπορείτε να τυλίξετε μια λεπτή πετσέτα γύρω από ένα κατσαβίδι για να φτάσετε και τις πιο δύσκολα προσβάσιμες επιφάνειες. Καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα Στη συνέχεια πάρτε την και περάστε όλο το παράθυρο προσεκτικά για να απομακρυνθούν σκόνες και χώματα. Αυτή η ολική καθαριότητα δεν είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε φορά που καθαρίζετε τα τζάμια σας, αλλά μπορείτε να την κάνετε μια φορά τον χρόνο. Επιλέξτε μια συννεφιασμένη μέρα για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας Προχωρήστε στο τζάμι Για να καθαρίσετε καλά το τζάμι σας ρίξτε σπρέι καθαρισμού και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα πανάκι που δεν αφήνει χνούδι. Καθαρίστε με οριζόντιες κινήσεις. Επαναλάβετε τη διαδικασία και στο εξωτερικό..