888 Δείτε την πιο Μικρή (και Πανέμορφη) Μονοκατοικία στον Κόσμο! | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / TIPS / Δείτε την πιο Μικρή (και Πανέμορφη) Μονοκατοικία στον Κόσμο!

Δείτε την πιο Μικρή (και Πανέμορφη) Μονοκατοικία στον Κόσμο!

Ποτέ δεν θα σταματήσουν να μας εκπλήσσουν οι Ιάπωνες με τις εκπληκτικές ιδέες τους στο χώρο του design! Αυτή τη φορά σχεδίασαν μια μικροσκοπική μονοκατοικία με σκοπό να εξοικονομήσουν χώρο.

Πώς θα σας φαινόταν να μένετε σε ένα τέτοιο μακρόστενο σπίτι; Μπορεί να νιώθατε και μια μικρή κλειστοφοβία.

Μάλιστα, το πρόβλημα του χώρου στις πόλεις της Ιαπωνίας είναι τόσο οξύ που οι περισσότεροι νοικιάζουν τις βαλίτσες με τις οποίες πάνε διακοπές γιατί δεν έχουν χώρο στο σπίτι να τις αποθηκεύσουν. Ο πληθυσμός στην Ιαπωνία αυτή τη στιγμή φτάνει περίπου τα 130 εκατομμύρια, νούμερο εξωφρενικό αν σκεφτεί κανείς πως στην Ελλάδα ο πληθυσμός είναι γύρω στα 11 εκατομμύρια. Αυτό σκέφτηκαν οι Ιάπωνες και αποφάσισαν να δημιουργήσουν μικροσκοπικές μονοκατοικίες 52 τ.μ. Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι είναι μακρόστενα έτσι ώστε να μπορούν να τοποθετούνται πολλά μαζί στη σειρά, το ένα δίπλα στο άλλο. H αρχιτεκτονική εταιρία Mizuishi Architect Atelier θέλησε να δημιουργήσει όμορφα, γεμάτα φως σπιτάκια για μικρές οικογένειες στο Τόκιο.

Μπορεί να πιάνει πολύ λίγο χώρο αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι και το πιο άνετο σπίτι για να ζει σε αυτό μια 3μελής ή και 4μελής οικογένεια.

Μπορεί εξωτερικά να σας φαίνονται μικροσκοπικά και περιορισμένα αλλά εσωτερικά είναι πολύ όμορφα δομημένα ενώ έχει γίνει και .

Η κάθε μονοκατοικία έχει ένα μικρό, μακρόστενο μπαλκονάκι.

Εντυπωσιακό είναι το μακρόστενο μπαλκονάκι του σπιτιού όπου σίγουρα δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα αλλά τουλάχιστον οι ένοικοι μπορούν να βγαίνουν και να παίρνουν τον αέρα τους.

Όλο το σπίτι είναι μίνιμαλ διακοσμημένο ενώ υπάρχουν και αρκετοί αποθηκευτικοί χώροι που είναι απαραίτητοι για να χωράνε όλα τα υπάρχοντα.

Τα σποτάκια (φώτα στο ταβάνι) είναι μια πολύ έξυπνη λύση μιας και αν υπήρχαν κανονικά φωτιστικά στο χώρο θα έπρεπε να σκύβουν οι ένοικοι για να περνάνε, καθότι το ταβάνι είναι αρκετά χαμηλό.

Μιας και οι Ιάπωνες είναι γενικά κοντοί δεν έχουν πρόβλημα με τα χαμηλά ταβάνια του σπιτιού.

Το σπίτι έχει παράθυρα παντού με αποτέλεσμα το φως του ήλιου να μπαίνει άπλετο στο χώρο. Κάτι τέτοιες λύσεις πρέπει να σκεφτούν όλες οι πολυπληθείς χώρες έτσι ώστε να εξοικονομούν χώρο και να ζουν πιο άνετα οι κάτοικοί τους.

Στη σοφίτα μπορεί να γίνει ένα όμορφο playroom. Μιας και τα παιδάκια είναι κοντά μπορούν άνετα να παίζουν σε αυτόν τον χώρο χωρίς να «βρίσκουν» στο ταβάνι.

spirossoulis.com

Πηγή

Δείτε επίσης

Αόρατα Παράθυρα με 3 Μόνο Κινήσεις!

Μπορεί να σας έχουμε δώσει αρκετές λύσεις για το πώς να καθαρίζετε τα τζάμια σας αλλά τώρα είναι η ώρα να μάθετε τον σωστό τρόπο για να καθαρίζετε τα παράθυρά σας. Ξεκινήστε την καθαριότητα από τις γύρω επιφάνειες Πριν φτάσετε στο τζάμι ελέγξτε για τυχόν έντομα και ιστούς αράχνης και καθαρίστε τα προσεκτικά. Μπορείτε να τυλίξετε μια λεπτή πετσέτα γύρω από ένα κατσαβίδι για να φτάσετε και τις πιο δύσκολα προσβάσιμες επιφάνειες. Καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα Στη συνέχεια πάρτε την και περάστε όλο το παράθυρο προσεκτικά για να απομακρυνθούν σκόνες και χώματα. Αυτή η ολική καθαριότητα δεν είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε φορά που καθαρίζετε τα τζάμια σας, αλλά μπορείτε να την κάνετε μια φορά τον χρόνο. Επιλέξτε μια συννεφιασμένη μέρα για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας Προχωρήστε στο τζάμι Για να καθαρίσετε καλά το τζάμι σας ρίξτε σπρέι καθαρισμού και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα πανάκι που δεν αφήνει χνούδι. Καθαρίστε με οριζόντιες κινήσεις. Επαναλάβετε τη διαδικασία και στο εξωτερικό..