Επικαιρότητα

Δείτε φωτογραφίες από τον «Ιαπωνικό Κήπο» στην καρδιά της Αθήνας

Μία ξεχωριστή όαση πρασίνου με «άρωμα» Ιαπωνίας, απέκτησε η Αθήνα. Ο πρώτος δημόσιος Ιαπωνικός Κήπος της χώρας παραδόθηκε από τον Δήμο Αθηναίων στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, στη θέση του πάρκου Νηρηίδων στο Παγκράτι.

Το νέο θεματικό πάρκο που αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους αναψυχής στην Αθήνα, έκτασης 3.500 τ.μ., πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας JT International Hellas, μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» και τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα.

Ο Κήπος κατακλύζεται από στοιχεία της ιαπωνικής φιλοσοφίας βασισμένης στο «Biophilic Design», έναν πρωτοποριακό σχεδιασμό που στηρίζεται στην έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να έρθει σε επαφή με τη φύση μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον. Η ιδέα για τη δημιουργία αυτού του ξεχωριστού σημείου επαφής με την κουλτούρα των ιαπωνικών κήπων «γεννήθηκε» ύστερα από προτροπή του Προέδρου του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου, Δημοσθένη Βρατσάνου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock