«Δεν έχετε λευκή επιταγή»: Συζήτηση για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης ζητά η Γεννηματά

Έλλειμμα σχεδιασμού για την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάπτυξης και ανάσχεσης της ύφεσης και των συνεπειών της πανδημίας καταλόγισε στην κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά και ζήτησε να έρθει προς συζήτηση στη Βουλή το θέμα του ελληνικού προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Τα κονδύλια του ταμείου είναι ίσως η μεγαλύτερη και τελευταία ευκαιρία για τη χώρα. Το πρόγραμμα ξεπερνά την κυβερνητική σας θητεία. Δεν έχετε λευκή επιταγή να τα διαχειριστείτε όπως εσείς κρίνετε. Αφορά το μέλλον της χώρας και όχι της κυβέρνησης σας. Δεν θα σας επιτρέψουμε να προχωρήσετε εν κρυπτώ», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του κόμματός της, εκφράζοντας φόβους για «πάρτι συμφερόντων» στη διαχείριση των πόρων.

Η Φώφη Γεννηματά επέκρινε την κυβέρνηση ότι πορεύεται με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας και σημείωσε πως αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια νέα αλλαγή με πρωταγωνιστή το ΚΙΝΑΛ που θα εγγυηθεί μια νέα κοινωνική συμφωνία, ώστε κανένα ευρώ να μην μένει χωρίς αναπτυξιακή διάσταση και κοινωνική αποδοτικότητα.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση