Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ / ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΚΑΘΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ “ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ” ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ – Η ΚΥΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ Α.Π.Θ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΚΑΘΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ “ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ” ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ – Η ΚΥΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ Α.Π.Θ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, αυτό οδηγεί σε αναζωπύρωση από το τέλος Ιούλη μέχρι το Δεκαπενταύγουστο.

Την παράταση ισχύος των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό στις εκκλησίες και στους δημόσιους χώρους λατρείας έως και τις 21 Αυγούστου, προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας αποφάσισε η κυβέρνηση στις 9 Ιουλίου, και μόλις χθες είδε το φως της δημοσιότητας η έρευνα επιστημονικής ομάδας EnvELab του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) που ουσιαστικά αναφέρει ότι ο κίνδυνος της επανόδου του κορωνοϊού στην Ελλάδα προβλέπεται για τις ημέρες του δεκαπενταύγουστου και που πλέον σχηματίζεται φόβος στην κοινωνία ότι θα κλείσουν ξανά οι εκκλησίες και μπορεί να μην γιορτάσουμε ούτε το “Πάσχα του καλοκαιριού”.

Το “κερασάκι” των “μουγκών” εορτασμών το δίνει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, που αποκάλυψε πως στο «τραπέζι» βρίσκεται η απαγόρευση των πανηγυριών.
Ο καθηγητής ανέφερε ότι «φοβόμαστε τι θα γίνει στο τέλος του Ιουλίου» αναφορικά με τις επιδημιολογικές καμπύλες.

Σύμφωνα με την εν λόγω ΚΥΑ: «Η ισχύς της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.34060/2.6.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας «Επιβολή προσωρινών μέτρων στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, για το χρονικό διάστημα από 6.6.2020 έως και 9.7.2020» (Β’ 2111), παρατείνεται από τη λήξη της έως και τις 21.8.2020».

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που παρατείνονται – και αφορούν εκκλησίες, λατρευτικούς χώρους, μοναστήρια και ησυχαστήρια- προβλέπουν τήρηση των αποστάσεων ένα άτομο ανά πέντε τετραγωνικά μέτρα επιφανείας και σε περίπτωση που η επιφάνεια του χώρου λατρείας υπερβαίνει τα πεντακόσια τ.μ., ως μέγιστος αριθμός παρισταμένων δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 100 άτομα.

Η έκθεση του ΑΠΘ

 

Το εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ προειδοποιεί ότι αν συνεχιστεί ο τρέχων ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων, θα σημειωθεί έξαρση της πανδημίας στην Ελλάδα-Ζητά τεστ σε όλους τους τουρίστες και τήρηση των μέτρων προστασίας

Νέα στοιχεία δημοσιοποίησε το ΑΠΘ, από τη μελέτη την οποία διεξήγαγε το EnvELab (σ.σ. το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ) για τη διασπορά του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, προειδοποιώντας για επικείμενη έξαρση της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα το εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ και η ομάδα HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Ανθρώπινη Υγεία του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ), σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Προηγμένων Σπουδών στην Παβία και την Πίζα της Ιταλίας, μελέτησαν τη διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα και αξιολόγησαν την αποτελεσματικότητα των μέτρων περιορισμού της μετάδοσης του.

Υπολογίστηκε ότι για να έχουμε τον αριθμό κρουσμάτων που έχουμε την τελευταία εβδομάδα, αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 55 ασυμπτωματικούς φορείς που μπαίνουν στη χώρα (τουρίστες και γηγενείς που επιστρέφουν) την ημέρα. Αυτό οδηγεί σε αναζωπύρωση από το τέλος Ιούλη μέχρι το Δεκαπενταύγουστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται παρότι «φαίνεται ότι η άνοδος της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με την αύξηση της υπεριώδους ακτινοβολίας και τη μεταβολή της υγρασίας κατά τη θερινή περίοδο, συντελούν στη μείωση της μεταδοτικότητας κατά την καλοκαιρινή περίοδο», τονίζεται στη μελέτη.

Η εξέλιξη της μεταδοτικότητας του ιού στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την έλευση τουριστών

 

Από την ανάλυση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων και προβλέψεων, γίνεται προφανής η σημασία τόσο της τήρησης των βασικών μέτρων προστασίας, όσο και του ελέγχου των τουριστών που θα εισέρχονται στη χώρα. Ταυτόχρονα, είναι σημαντική η συνέχιση των ελέγχων στον πληθυσμό, έτσι ώστε σε περίπτωση εντοπισμού τοπικών εστιών διάδοσης, να γίνονται στοχευμένες παρεμβάσεις άμεσου περιορισμού των επαφών, καθώς και ταχεία και σε βάθος ιχνηλάτιση των επαφών για αποφυγή περαιτέρω διάδοσης.

Πάνε να απαγορεύσουν και τα πανηγύρια – Δείτε εδώ

Τα συμπεράσματα δικά σας!

πηγη


loading…

Δείτε επίσης

ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ – ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟN ΦΕΤΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ – ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ (ΦΩΤΟ)

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Η Ελλάδα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη