Δημοσκόπηση του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού θεωρούν ότι η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής είναι μια «παγκόσμια έκτακτη ανάγκη», σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης δημοσκόπησης που έγινε παγκοσμίως για το θέμα, από τον Οργανισμό του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη και τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν σήμερα. Στην έρευνα συμμετείχαν 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι από 50 χώρες.

Η δημοσκόπηση έγινε μέσω διαφημίσεων σε βιντεοπαιχνίδια και παζλ, γεγονός που απεδείχθη ιδιαίτερα ωφέλιμο στο να προσεγγίσει νέους ανθρώπους, παρέχοντας στους ερευνητές ένα «θησαυρό στοιχείων» για τις διαθέσεις των ανθρώπων παγκοσμίως στο κλιματικό ζήτημα. Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2020, το γεγονός αυτό όμως δεν εμπόδισε περίπου το 60% όσων συμμετείχαν να απαντήσει ότι πρέπει να γίνει «επειγόντως κάθε τι το αναγκαίο» σε απάντηση της κλιματικής κρίσης.

Τη μεγαλύτερη ανησυχία για το θέμα εξεδήλωσαν οι νέοι, με το 69% των ηλικιών μεταξύ 14 και 18 ετών να δηλώνουν ότι υπάρχει «κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης», αλλά και οι μεγαλύτεροι να μην πάνε πολύ πίσω (58% είναι το ποσοστό άνω των 60). Μια πλειοψηφία ερωτηθέντων ετάχθη εξάλλου υπέρ της λήψης μέτρων για την κλιματική αλλαγή, ακόμα κι αν συνεπάγονται σημαντικές αλλαγές στις χώρες τους.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση