888 Δημοτικές εκλογές 2019: Μώραλης και Μπελαβίλας ανέλυσαν τις θέσεις τους για τον Πειραιά | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοτικές εκλογές 2019: Μώραλης και Μπελαβίλας ανέλυσαν τις θέσεις τους για τον Πειραιά

Δημοτικές εκλογές 2019: Μώραλης και Μπελαβίλας ανέλυσαν τις θέσεις τους για τον Πειραιά

Τηλεοπτικές συνεντεύξεις, μέσω των οποίων ανέλυσαν τις θέσεις τους για τον Πειραιά, παραχώρησαν δύο από τους υποψηφίους για τον δήμο, ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης, καθώς και ο Νίκος Μπελαβίλας.

Ο Γιάννης Μώραλης επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», αναφερόμενος στο θέμα των τωρινών εκλογών, έκανε λόγο για ανάγκη των πολιτών να ψηφίσουν, ώστε να βοηθήσουν την πόλη τους.

«Η αυτοδιοίκηση έχει μια σημασία για τη χώρα και τον πολίτη. Είναι δυστυχής η συγκυρία ότι γίνονται μαζί με τις ευρωεκλογές γιατί συγκρούονται οι πολιτικοί τόνοι για την κεντρική πολιτική σκηνή και μένουν πίσω τα αυτοδιοικητικά. Ο κόσμος ξέρει ότι ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός της αυτοδιοίκησης παίζει μεγάλο ρόλο για τη ζωή τους και την καθημερινότητά τους και θέλω να πιστεύω ότι θα πάει να ψηφίσει με αυτό τον γνώμονα και να μην αγκυλωθεί στα κόμματά του», τόνισε ο νυν δήμαρχος Πειραιά.

Ως προς τον Πειραιά αλλά και πως βλέπει την επόμενη ημέρα για τον δήμο, ο κ. Μώραλης επέμεινε μέσω του ΑΝΤ1 στην ανάπτυξη που βασίζεται στη θάλασσα. «Διέρχονται εκατομμύρια άνθρωποι και εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα όλο τον χρόνο από τον Πειραιά και αυτό επιβαρύνει την πόλη, αλλά από την άλλη εκεί ποντάρει η πόλη για την προοπτική της και την ανάπτυξή της. Έχουμε δύο κεντρικούς πυλώνες εθνικής οικονομίας που περνάνε μέσα από τον Πειραιά, την ναυτιλία και τον τουρισμό. Η φυσική έδρα της ναυτιλίας είναι στον Πειραιά και αποτελεί την πύλη εισόδου και εξόδου για εκατομμύρια ανθρώπους, είτε μέσω της ακτοπλοΐας είτε μέσω της κρουαζιέρας», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Πάνω σε αυτούς τους δύο άξονες κινούμαστε, αλλά αυτό θέλει χρόνο, να γίνουμε δηλαδή ένας τουριστικός προορισμός γιατί ακόμα δεν είμαστε, είμαστε απλώς πέρασμα για τα νησιά ή την Αθήνα. Για να γίνει αυτό, απαιτείται συνεργασία και δουλειά πολλών, της κεντρικής διοίκησης, της περιφέρειας του δήμου, των εταιριών κρουαζιέρας, των κατοίκων, να γίνει δηλαδή ο Πειραιάς τουριστικός προορισμός -αλλά είναι μια προοπτική που είναι ορατή».

Τέλος, ο Γιάννης Μώραλης ερωτήθηκε για το θέμα της ιδιωτικής παρουσίας, της COSCO, στο λιμάνι του Πειραιά και ο ίδιος απάντησε: «Βλέπουμε θετικά την παρουσία της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις είχαμε κατά το παρελθόν, ωστόσο υπάρχουν σίγουρα και αρνητικά σημεία. Αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς, είναι να αποκομίζουμε τα θετικά για το λιμάνι του Πειραιά και να βρίσκουμε τρόπους να αντιδρούμε στις κακές λειτουργίες που μπορεί να έχει ένα λιμάνι».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Μπελαβίλας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του επίσης στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι ναι μεν στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι οι φίλοι του προέρχονται από διάφορες παρατάξεις. Πιο συγκεκριμένα, είπε: «Έχω ταυτότητα πολλά χρόνια και θα ήταν υποκριτικό από την πλευρά μου να την κρύψω. Έχω όμως και μια άλλη ιδιότητα, επιστημονική. Μαζί μου έχω τον κόσμο της ΔΗΜΑΡ, των Οικολόγων, των ΑΝΕΛ. Στον Πειραιά δεν υπάρχει πόλωση κυβέρνησης αντιπολίτευσης, γιατί ο κόσμος της ΝΔ έχει εγκαταλείψει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και μια μεγάλη μερίδα έχει πάει στον γιατρό, τον Νίκο Βλαχάκο».

Στη συνέχεια, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στους συνυποψηφίους αντιπάλους του, και αναφερόμενος στον κ. Βλαχάκο, μίλησε για «έναν τίμιο, έναν καλό επιστήμονα, που πολλοί ασθενείς του χρωστάνε χάρη. Αλλά, και για τον Γιάννη Μώραλη έχω καλά λόγια να πω, γιατί έχουμε συνεργαστεί κατά το παρελθόν, όταν τον είχα βοηθήσει με τα αρχαιολογικά και τα πολεοδομικά του Πειραιά, για τα ζητήματα διαχείρισης ΟΧΕ, γιατί είναι η πατρίδα μου ο Πειραιάς».

Ως προς το έργο που ο ίδιος έχει επιδείξει τα προηγούμενα χρόνια, ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Πειραιάς για όλους» ήταν ξεκάθαρος: «Με ξέρει ο πανεπιστημιακός κόσμος, με ξέρει ο επιστημονικός κόσμος, με ξέρουν οι χιλιάδες φοιτητές μου και οι γονείς τους, που τους έχω διδάξει πολεοδομία και αρχιτεκτονική, με ξέρουν οι άνθρωποι που με βλέπουν εδώ και εννέα μήνες να διευθύνω τον κρατικό οργανισμό της ανάπλασης και να έχω βάλει μπροστά τα μεγάλα μητροπολιτικά έργα της Αθήνας. Δεν με ήξερε ο ευρύς κόσμος, αλλά μας έμαθε».

Ωστόσο, ο κ. Μπελαβίλας, σχολιάζοντας το πρόγραμμα και τις θέσεις του συνδυασμού του, ανέφερε πως όλες αυτές «έχουν αντιγραφεί από τον Γιάννη Μώραλη μια προς μια. Για τις θέσεις του Νίκου Βλαχάκου, ακόμη δεν γνωρίζουμε τίποτε».

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ! ΉΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΚΙΟΤΕΨΕ!

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ Ο λαός μας λέει: “Κόρακας κοράκου …