Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Δημόσιες Επιχειρήσεις: Ποιοι υπάλληλοι παίρνουν έξτρα ημερήσια αποζημίωση

Δημόσιες Επιχειρήσεις: Ποιοι υπάλληλοι παίρνουν έξτρα ημερήσια αποζημίωση

Σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που δόθηκε στην δημοσιότητα, πρόσθετη ημερήσια αποζημίωση θα λαμβάνουν οι υπάλληλοι Δημόσιων Επιχειρήσεων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό και εργάζονται στο πλαίσιο υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγραμμάτων ή έργων.

Συγκεκριμένα, καθορίζεται πρόσθετη ημερήσια αποζημίωση για το προσωπικό, που υπηρετεί σε δημόσιες επιχειρήσεις του κεφαλαίου Α’ του ν.3429/2005 (Α’ 314) και απασχολείται στο πλαίσιο υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή χρηματοδοτούμενων αποκλειστικώς από ευρωπαϊκούς ή διεθνείς οργανισμούς ή ίδιους πόρους του αρμόδιου φορέα μη προερχόμενους από τον κρατικό προϋπολογισμό ή ιδιωτικά κονδύλια ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων ή προγραμμάτων και παροχής υπηρεσιών ή εκπόνησης μελετών στην αλλοδαπή και μετακινείται για τις ανωτέρω ανάγκες στο εξωτερικό για προσδιορισμένο εκ των προτέρων χρονικό διάστημα.

Η παραπάνω πρόσθετη ημερήσια αποζημίωση καθορίζεται ανά περίπτωση με βάση τις εκάστοτε συγκεκριμένες συνθήκες και ιδίως το κόστος διαμονής του μετακινούμενου στο εξωτερικό και δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το διπλάσιο του αντίστοιχου ποσού ημερήσιων αποδοχών του μετακινούμενου προσώπου. Σε περίπτωση καταβολής της πρόσθετης ημερήσιας αποζημίωσης του παρόντος δεν καταβάλλεται κανένα επιπλέον ποσό.

Η απόφαση, για την χρονική διάρκεια απασχόλησης και μετακίνησης στο εξωτερικό του ανωτέρω προσωπικού, καθώς και για το ποσό καθορισμού της αποζημίωσης του προηγουμένου εδαφίου, εκδίδεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της δημόσιας επιχείρησης, στην οποία απασχολούνται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης σχετικής διάταξης. Με την ίδια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της οικείας δημόσιας επιχείρησης ρυθμίζεται ο αριθμός των απασχολούμενων υπαλλήλων στα έργα ή προγράμματα και υπηρεσίες ή μελέτες του πρώτου εδαφίου, η παραμονή και διαμονή τους στο εξωτερικό, η διαδικασία καταβολής του ποσού της ημερήσιας αποζημίωσής τους, αφαιρουμένων των εκάστοτε νομίμων κρατήσεων, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια. Το ποσό της ανωτέρω αποζημίωσης είναι δυνατόν να αναπροσαρμόζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της οικείας δημόσιας επιχείρησης, αναλόγως της φύσεως και των αναγκών εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί, για την ολοκλήρωση του κάθε εκτελούμενου στο εξωτερικό έργου ή προγράμματος και υπηρεσίας ή μελέτης.

Τέλος σύμφωνα με την διάταξη για την πρόσληψη, την εργασία και την ασφάλιση του προσωπικού, το οποίο προσλαμβάνεται από δημόσιες επιχειρήσεις και το οποίο εργάζεται αποκλειστικά στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου αυτών στην αλλοδαπή, εφαρμόζεται η εργατική και η ασφαλιστική νομοθεσία της χώρας στην οποία εκτελείται το έργο.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

ΤΕΒΑ: Στα 400 εκατ. ευρώ το νέο πρόγραμμα για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Αυξάνεται το ποσό βοήθειας στα 400 εκ. ευρώ για τους δικαιούχους του πρώην ΚΕΑ νυν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη