888 Δημόσιο: Νέα στρατηγική & στόχους της Κυβέρνησης παρουσιάζει σήμερα ο Α.Τσίπρας | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Δημόσιο: Νέα στρατηγική & στόχους της Κυβέρνησης παρουσιάζει σήμερα ο Α.Τσίπρας

Δημόσιο: Νέα στρατηγική & στόχους της Κυβέρνησης παρουσιάζει σήμερα ο Α.Τσίπρας

Tην «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019» παρουσιάζει «το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σήμερα Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 και ώρα 18.30, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138)». Κεντρική ομιλία στην εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy, στο πλαίσιο της παροχής τεχνικής βοήθειας από την Expertise France στον τομέα των διοικητικών μεταρρυθμίσεων.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης

– Εναρκτήρια Ομιλία, Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

– Χαιρετισμός της ΑΕ Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy.

– Παρουσίαση της «Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019», από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γρηγόρη Θεοδωράκη.

– Κεντρική Ομιλία, Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Οι στόχοι της νέας στρατηγικής

Η «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019» αποβλέπει αφενός στην ορθολογική ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης και αφετέρου στην απλούστευση των διαδικασιών, την μείωση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Πρόκειται για μια ολιστική μεταρρυθμιστική προσπάθεια, η οποία εξορθολογίζει τις δομές και τη λειτουργία του δημοσίου και εστιάζει στη βέλτιστη αξιοποίηση των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα, η «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019» ενσωματώνει πολιτικές και υλοποιεί δράσεις για:

  • την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής
  • την προστασία ευάλωτων κοινωνικά ομάδων
  • την επαγγελματική σταδιοδρομία των δημοσίων υπαλλήλων με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας
  • την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας
  • τη σταδιακή μετάβαση στην ψηφιακή Δημόσια Διοίκηση

Η συγκυρία

Η Διοικητική Ανασυγκρότηση αποτελεί βασική προϋπόθεση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και την αναπτυξιακή της προοπτική. Οι επιχειρούμενες αλλαγές καθιστούν το Δημόσιο Ανεξάρτητο, Αξιοκρατικό και Αποτελεσματικό, στην κατεύθυνση των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της βελτίωσης του παραγόμενου διοικητικού έργου.

Η αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης οικοδομεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών, ενισχύει το κοινωνικό κράτος και αξιοποιεί στο βέλτιστο τους διαθέσιμους πόρους.

Οι άξονες

Η «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017 -2019» εδράζεται σε δύο βασικούς άξονες:

  • τη Διοικητική Ανασυγκρότηση
  • την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Η Διοικητική Ανασυγκρότηση αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας στο εσωτερικό της διοίκησης με την εισαγωγή ανοιχτών, αντικειμενικών διαδικασιών, οι οποίες απαντούν στα προβλήματα υποστελέχωσης και ανορθολογικής κατανομής προσωπικού.

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς πολίτες και επιχειρήσεις, με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων, έχοντας ενσωματώσει τις διεθνείς καλές πρακτικές στη χρήση Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και τις πολιτικές για τα ανοιχτά δεδομένα.

Κυρίως, όμως συμβάλλει στην εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων μέσα από την περιστολή της γραφειοκρατίας και την απλούστευση των διαδικασιών.

imerida_ypda_prosklisi_aftodioikisi

imerida_ypda_programma_aftodioikisi

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

Προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων -Η κατανομή των θέσεων (ΦΕΚ)

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Στην έκδοση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *