888 Διάφανα ζώα…! | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / VIRAL / Διάφανα ζώα…!

Διάφανα ζώα…!

Σας παρουσιάζουμε κάποια από τα πιο περίεργα ζώα του κόσμου. Είναι σπάνια αλλά πραγματικά.

Ο διάφανος βάτραχος

Ο γυάλινος βάτραχος όπως ονομάζεται, ανήκει στην οικογένεια Centrolenidae. Το πάνω μέρος του σώματός του είναι χρωματισμένο πράσινο, όπως και των πιο πολλών βατράχων. Στο κοιλιακό του μέρος ωστόσο, το δέρμα είναι διάφανο, με αποτέλεσμα η καρδιά, το συκώτι και τα άλλα εσωτερικά όργανα να είναι ορατά.

Διάφανα ζώα…!Photo by Heidi and Hans-Jurgen Koch

Το ψάρι με το διάφανο κεφάλι

Το ψάρι με την περίεργη εμφάνιση ονομάζεται Barreleye (Macropinna microstoma) και ζει σε μεγάλη βάθη. Τα μάτια του βρίσκονται μέσα στο διάφανο κεφάλι του προστατευμένα από ειδικό υγρό και έχουν τη δυνατότητα περιστροφής καθώς το ψάρι αναζητά τροφή. Οι δύο κηλίδες πάνω από το στόμα είναι όργανα αντίστοιχα των ανθρώπινων ρουθουνιών.

Διάφανα ζώα…!Photo by MBARI

Η πεταλούδα με τα διάφανα φτερά

Η πεταλούδα Greta Oto είναι αρκετά κοινή στις περιοχές της κεντρικής Αμερικής. Οι μεμβράνες των φτερών της είναι διάφανες και μοιάζουν σαν να είναι φτιαγμένες από γυαλί.

Διάφανα ζώα…!Photo by Hemmy

Το διάφανο καλαμάρι

Το Teuthowenia pellucida ζει στους ωκεανούς του νότιου ημισφαιρίου. Ολόκληρο το σώμα του είναι διάφανο. Αποτελεί αγαπημένη λεία πολλών θηρευτών όπως η φάλαινα και κάποια είδη θαλασσοπουλιών.

Διάφανα ζώα…!Photo by Peter Batson

Το διάφανο ψάρι – ζέβρα

Το συγκεκριμένο ψάρι δημιουργήθηκε από επιστήμονες το 2008, με σκοπό να βοηθήσει στην μελέτη διάφορων ασθενειών όπως ο καρκίνος. Το διάφανο δέρμα του επιτρέπει στους ειδικούς την παρακολούθηση διεργασιών όπως η ανάπτυξη των όγκων στα εσωτερικά όργανα ενός ζωντανού οργανισμού.

Διάφανα ζώα…!Photo by LS

Η διάφανη μέδουσα

Οι μέδουσες είναι πολύ κοινές στη θάλασσα. Κάποιες από αυτές, όπως το γένος Arctapodema που απεικονίζεται, έχουν σώμα τόσο διάφανο που είναι σχεδόν αόρατες.

Διάφανα ζώα…!Photo by Bill Curtsinger

Το ψάρι με το διάφανο αίμα

Το ψάρι των πάγων όπως αποκαλείται ανήκει στην οικογένεια Channichthyidae και ζει στα παγωμένα νερά κοντά στην Ανταρκτική. Το αίμα του είναι διάφανο, εξαιτίας της απουσίας αιμογλοβίνης, μιας ουσίας που μεταξύ άλλων δίνει το κόκκινο χρώμα στο αίμα.

Διάφανα ζώα…!Photo by uwe kils

Το διάφανο αμφίποδο

Το ασυνήθιστο αυτό ζώο είναι ένα από τα πολλά νέα είδη που ανακαλύφτηκαν πρόσφατα σε μεγάλο βάθος στον Βόρειο Ατλαντικό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το διάφανο σώμα του ζώου αυτού που μοιάζει με γαρίδα, είναι αποτέλεσμα της εξελικτικής διαδικασίας. Βοηθάει τα ζώα να δένουν με το περιβάλλον τους και να αποφεύγουν τον εντοπισμό από θηρευτές.

Διάφανα ζώα…!Photo by David Shale

Η διάφανη σάλπα

Η σάλπα είναι ένα είδος ψαριού με βαρελόμορφο σχήμα, που θυμίζει τη μέδουσα λόγω του διάφανου σώματός της. Τρέφεται με φυτοπλαγκτόν και έχει μήκος που κυμαίνεται από 1  εώς 10 εκατοστά.

Διάφανα ζώα…!Photo by DM

Διάφανα ζώα…!, 9.5 out of 10 based on 59 ratings

Πηγή

Δείτε επίσης

“Να πας να γ…ς παλιοκ@ργιολη” – Γιαγιά έρχεται αντιμέτωπη με τον κορωνοϊό – Τρελό ΒΙΝΤΕΟ!

Το χιούμορ πάντα χρειάζεται και ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Δείτε το βίντεο:   Πιστεύω είναι …