Κόσμος

Ο Αμερικανός φωτογράφος Σπένσερ Τιούνικ «έγδυσε» 1.000 Φινλανδούς για το νέο έργο του

Σχεδόν χίλιοιγυμνοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στους δρόμους και τις παραλίες του Κουόπιο, στην κεντρική Φινλανδία, για να συμμετάσχουν στο νέο έργο του γνωστού Αμερικανού φωτογράφου Σπένσερ Τιούνικ.

«Σήμερα, η χώρα των χιλίων λιμνών μετατράπηκε σε χώρα των χιλίων γυμνών», είπε ο ίδιος ο Τιούνικ, που είναι διάσημος επειδή συγκεντρώνει τεράστια πλήθη και τα φωτογραφίζει χωρίς περιβολή.

Οι συμμετέχοντες, καθοδηγούμενοι από μεγάφωνα, πόζαραν στους ανθοστολισμένους δρόμους και στη συνέχεια στην παραλία και μέσα στη λίμνη.

«Ήθελα να τοποθετήσω τα (γυμνά) σώματα στο Κουόπιο και στις λίμνες της βόρειας Φινλανδίας», είπε ο φωτογράφος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους στους εθελοντές που δεν δίστασαν να βγάλουν τα ρούχα τους μέσα στη νύχτα.

«Είναι πολύ σπάνιο να δίνεται στο κοινό η δυνατότητα να συμμετέχει στη δημιουργική διαδικασία», σχολίασε ο καλλιτέχνης.

Τον περασμένο Νοέμβριο, σχεδόν 2.500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, γυμνοί, σε μια γνωστή παραλία του Σίδνεϊ, στο πλαίσιο ενός άλλου έργου του καλλιτέχνη ο οποίος ήθελε να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τον καρκίνο του δέρματος. Η εκδήλωση, με τίτλο «Γδυθείτε για τον καρκίνο του δέρματος», οργανώθηκε σε συνεργασία με έναν σύλλογο που προτρέπει τους Αυστραλούς να επισκέπτονται τακτικά δερματολόγο.

Ο Σπένσερ Τιούνικ είναι γνωστός για τις γυμνές φωτογραφίσεις του σε όλον τον κόσμο.

Κατάφερε να «γδύσει» 5.000 ανθρώπους έξω από την Όπερα του Σίδνεï το 2010 και 18.000 (το ρεκόρ του μέχρι σήμερα) στο Ζόκαλο, την κεντρική πλατεία της πόλης του Μεξικού, το 2007.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock