888 Διαχείριση απορριμμάτων: Συνάντηση των δημάρχων του νομού Χανίων με Σκουρλέτη, Σταθάκη | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Διαχείριση απορριμμάτων: Συνάντηση των δημάρχων του νομού Χανίων με Σκουρλέτη, Σταθάκη

Διαχείριση απορριμμάτων: Συνάντηση των δημάρχων του νομού Χανίων με Σκουρλέτη, Σταθάκη

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, συναντήθηκαν σήμερα, 16 Μαρτίου 2018, στο υπουργείο Εσωτερικών, με τους δημάρχους του νομού Χανίων, τη Δήμαρχο Γαύδου, Ευαγγελία Καλλίνικου, τον Δήμαρχο Καντάνου – Σέλινου, Αντώνιο Περράκη, τον Δήμαρχο Κισσάμου, Θεόδωρο Σταθάκη, τον Δήμαρχο Πλατανιά, Ιωάννη Μαλανδράκη, τον Δήμαρχο Σφακίων, Ιωάννη Ζερβό, τον Δήμαρχο Χανίων, Αναστάσιο Βάμβουκα, την Αντιδήμαρχο Αποκορώνου, Αργυρώ Μπενάκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ), του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Νικόλαος Παινεσάκης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ιωάννης Κουτράκης. Παρούσα ήταν και η βουλεύτρια του νομού Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα κυριότερα ζητήματα αναφορικά με τις αναγκαίες προσαρμογές των υφιστάμενων δομών, που λειτουργούν στο πλαίσιο της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. και εκτός αυτής, στο πεδίο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, βάσει των προβλέψεων του Σχεδίου Νόμου «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της χώρας».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν διαδικαστικά θέματα και παρουσιάστηκαν εκείνα τα σημεία που χρήζουν παρεμβάσεων ή και ενδεχόμενες μεταβατικές πρόνοιες, αναφορικά με τον εξοπλισμό, το προσωπικό, τις συνεργασίες, τις μεθόδους, τους τομείς εργασίας και τη δομή, προκειμένου ο υπάρχων μηχανισμός να μπορέσει να λειτουργήσει με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που προωθείται.

Αποσαφηνίστηκαν αρκετά θέματα και επισημάνθηκε ότι η βούληση και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης αποσκοπεί στην πρόοδο όλων των απαραίτητων έργων, τροποποιήσεων και αναπροσαρμογών των υφιστάμενων δομών, ώστε να υποστηριχθεί η υπόθεση της μεγέθυνσης της ανακύκλωσης και να μπορέσουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αντεπεξέλθουν στις νέες ανάγκες διαχείρισης των αποβλήτων. Υπογραμμίστηκε ότι η συγκεκριμένη στρατηγική επιδιώκει τη συγκέντρωση δυνάμεων και πόρων που θα εγγυηθούν τα θετικά αποτελέσματα. Προς αυτή την κατεύθυνση, έγινε σαφές ότι θα υποστηριχθεί η προσπάθεια των δήμων να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους και να λυθούν πρακτικά ζητήματα πριν ή και κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του νέου πλαισίου.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ: 910 θέσεις σε υπουργεία και δημόσιους φορείς

Νέες προσλήψεις σε υπουργεία και φορείς του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, ζητούνται 910 υπάλληλοι, διαφόρων ειδικοτήτων και βαθμίδων εκπαίδευσης. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *