888 «Διαχειριστείτε σωστά τα απορρίμματα, για να μην υπάρξουν προβλήματα» | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / «Διαχειριστείτε σωστά τα απορρίμματα, για να μην υπάρξουν προβλήματα»

«Διαχειριστείτε σωστά τα απορρίμματα, για να μην υπάρξουν προβλήματα»

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ- ΟΤΑ και θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, θα λάβουν μέρος αύριο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Πειραιά.

Αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων θα είναι να μην υπάρξει αποκομιδή των σκουπιδιών και έτσι η δημοτική Αρχή ζητά με ανακοίνωσή της από τους πολίτες, ιδιώτες και καταστηματάρχες να προχωρήσουν στην καλύτερη δυνατή διαχείριση των απορριμμάτων, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.

Η κινητοποίηση γίνεται σε μια προσπάθεια διεκδίκησης από την κυβέρνηση, ανάμεσα σε άλλα, τη συνέχιση της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, όχι μόνο στον συγκεκριμένο δήμο αλλά σε όλους τους δήμους της χώρας, καλούνται να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις τόσο εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης, όσο και των προβλημάτων που κατά καιρούς παρουσιάζονται στη διαχείριση του ΧΥΤΑ Φυλής», σημειώνεται σχετικά.

Η απόφαση της κυβέρνησης για τη μη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ελλοχεύει κινδύνους, σύμφωνα πάντα με τον δήμο Πειραιά και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τονίζονται, μάλιστα, ως παράδειγμα, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο τής μεγάλης απεργίας του 2017. Οι πολυήμερες κινητοποιήσεις, επειδή δεν υλοποιήθηκαν από την τότε κυβέρνηση, οι μετατροπές συμβάσεων σε αορίστου, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σημαντική αρρυθμία στην πόλη, εξαιτίας των τεραστίων ποσοτήτων απορριμμάτων.

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

Και οι μπολσεβίκοι στέλνουν καρδούλες… Αγκυρα: «Στείλαμε σαφές μήνυμα στην Ελλάδα – Θα τρυπήσουμε σε όλη την κυπριακή ΑΟΖ – Δεν μπορούν να μας σταματήσουν»

Kαι στις περιοχές που κήρυξε ΑΟΖ η άλλη πλευρά θα συνεχίσουμε τις έρευνές μας φυσικού …