888 «Διεθνής αναγνώριση της θυσίας, του θάρρους και της πραγματικής αλληλεγγύης των κατοίκων της Λέσβου» | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / «Διεθνής αναγνώριση της θυσίας, του θάρρους και της πραγματικής αλληλεγγύης των κατοίκων της Λέσβου»

«Διεθνής αναγνώριση της θυσίας, του θάρρους και της πραγματικής αλληλεγγύης των κατοίκων της Λέσβου»

Ως «διεθνή αναγνώριση της θυσίας, του θάρρους και της πραγματικής αλληλεγγύης των κατοίκων της Λέσβου, που συγκλόνισαν τη διεθνή κοινότητα με την ανταπόκρισή τους στην πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση του 2015» χαρακτηρίζει με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός το πρώτο «Βραβείο John McCain για τον Ηγετικό Ρόλο στο Κοινωφελές Έργο» (John McCain Prize for Leadership in Public Service) που, όπως έγινε γνωστό σήμερα, απονεμήθηκε στους κατοίκους της Λέσβου «για την ηρωική τους υποστήριξη προς τους πρόσφυγες».

Αναγνώριση που, όπως σημειώνει ο κ. Γαληνός, «αφορά τους κατοίκους της Λέσβου και αντανακλά σε όλους τους Έλληνες».

Με τη δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Γαληνός ευχαρίστησε «το ίδρυμα John McCain και τo Halifax Security Forum καθώς και την Cindy McCain προσωπικά για την τιμή αυτή προς τους συμπολίτες».

Το βραβείο θα απονεμηθεί στο 10ο ετήσιο Φόρουμ Διεθνούς Ασφαλείας Halifax -του οποίου ο γερουσιαστής J. McCain ήταν θερμός υποστηρικτής με στόχο την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δημοκρατιών του κόσμου- το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στο Χάλιφαξ της Νέας Σκοτίας, στον Καναδά.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Γαληνός εξέφρασε την πρόθεσή του να μην παραβρεθεί ο ίδιος αλλά κάποιος πολίτης της Λέσβου για να παραλάβει το βραβείο.

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Ακάρ: «Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης» – Νέες προκλήσεις για τη “Γαλάζια Πατρίδα”

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Ο Τούρκος …