888 Διεθνής διαγωνισμός για τον «Πύργο» του Πειραιά | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Διεθνής διαγωνισμός για τον «Πύργο» του Πειραιά

Διεθνής διαγωνισμός για τον «Πύργο» του Πειραιά

Διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση και αξιοποίηση του «Πύργου» του Πειραιά, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Η πρόβλεψη αφορά 99ετή παραχώρηση, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος τουλάχιστον 900.000 ευρώ ετησίως.

Πρόκειται για ένα κτίριο, το οποίο από το 1973 που κατασκευάστηκε, παρέμενε αναξιοποίητο για περισσότερα από 45 χρόνια και «σηματοδοτούσε τη στασιμότητα στον Πειραιά», όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην εισήγησή του, ο δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης.

Η πρόταση της δημοτικής Αρχής προβλέπει τον ανασχεδιασμό, την κατασκευή και πλήρη αποπεράτωση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και τη χρηματοδότηση, διαχείριση και εκμετάλλευση της λειτουργίας του εν λόγω ακινήτου- εκτός της λειτουργίας οργανωμένου εμπορικού κέντρου, τύπου Mall.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μώραλης στην εισήγησή του τόνισε πως πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για τον Πειραιά, καθώς ο «Πύργος» είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο για τον δήμο και πλέον η πόλη παρουσιάζει μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον από ότι στο παρελθόν. Επίσης, εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι « ο διαγωνισμός δεν θα κηρυχθεί άγονος».

«Είναι πολύ σημαντικό ότι θα αυξηθούν με τον τρόπο αυτό τα έσοδα του δήμου τα οποία θα διοχετευτούν στη βελτίωση της καθημερινότητας, θα «πάρει ζωή» το κτήριο και θα αναβαθμιστεί η γύρω περιοχή, καθώς θα δημιουργηθεί μια μικροοικονομία, με νέες θέσεις εργασίας. Ο Πειραιάς με μια τέτοια επένδυση αλλάζει ριζικά προς το καλύτερο. Η αξιοποίηση του «Πύργου» αποτελεί ορόσημο ότι η πόλη αλλάζει, όπως υποσχεθήκαμε», ανέφερε ο κ. Μώραλης.

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

ΜΑΣ ΠΑΝΕ “ΚΑΡΟΤΣΙ” ΓΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ – “ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ”, ΛΕΕΙ Ο ΠΟΥ – ΜΠΗΚΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΟΥ “ΤΡΟΜΟΥ” ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Ανησυχία για …