Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Διεθνής Τύπος: Προτείνει την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό από 1η Ιουλίου

Διεθνής Τύπος: Προτείνει την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό από 1η Ιουλίου

Στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel και στη στήλη «Ταξίδια» φιλοξενείται εκτενές ρεπορτάζ που επιχειρεί να σκιαγραφήσει την κατάσταση σε δημοφιλείς παραθεριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες, όπως αυτή διαμορφώνεται με τη σταδιακή υποχώρηση των περιορισμών για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το δημοσίευμα χωρίζεται σε σύντομες υποενότητες που αναφέρονται ξεχωριστά στη χαλάρωση των μέτρων και στις προσπάθειες αναθέρμανσης της τουριστικής κίνησης στις ακόλουθες χώρες: Ισπανία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ελλάδα, Δανία, Κάτω Χώρες, Κροατία και Τουρκία. Αναφορικά με την Ελλάδα, το ρεπορτάζ παραθέτει συνοπτικά τα ανακοινωθέντα, πρώτα βήματα χαλάρωσης των περιορισμών από την ελληνική κυβέρνηση, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στους ισχύοντες περιορισμούς για τα εσωτερικά ταξίδια.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι, με βάση όλες τις ενδείξεις, η σταδιακή επανέναρξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και των ξενοδοχείων αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Ιουνίου.

Τέλος, το δημοσίευμα σημειώνει πως σε ό, τι αφορά τη δυνατότητα που θα έχουν οι Γερμανοί τουρίστες να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, παραμένουν προς το παρόν οι ισχύοντες περιορισμοί, ενώ παρατίθεται η δήλωση του Έλληνα Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, για το «άνοιγμα» της χώρας την 1η Ιουλίου, προκειμένου να δεχθεί τουρίστες από το εξωτερικό. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι ασαφές παραμένει το πότε θα αποκατασταθούν οι αεροπορικές συνδέσεις εντός Ευρώπης.

Το CNN επανήλθε σήμερα με νέες αναφορές στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, αναφέροντας, μεταξύ άλλων πως… «η Ελλάδα αποτελεί τουριστικό θέλγητρο κι αυτό δεν είναι μυστικό, ωστόσο με τον περισσότερο κόσμο να βιώνει την πανδημία του κορωνοϊού, η ιδέα καλοκαιρινών διακοπών εκεί, αποτελεί μακρινό όνειρο. Ίσως, όμως, και όχι, όπως λένε Έλληνες αξιωματούχοι. Το κράτος της Μεσογείου εμφανίζεται σαν ένα σπάνιο success story αναφορικά με την αντιμετώπιση του ιού».

Δείτε επίσης

700 προσλήψεις στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη