Επικαιρότητα

Διεθνή ΜΜΕ: Έφερε αποτελέσματα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην Ελλάδα

Στα αποτελέσματα που έφερε η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την εφαρμογή από σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού , στους πολίτες άνω των 60 ετών, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου.

Τα δημοσιεύματα τονίζουν την αύξηση των εμβολιασμών που επιτεύχθηκε από τη στιγμή που εξαγγέλθηκε η εφαρμογή του μέτρου και υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη που εφαρμόζει στην πράξη το μέτρο, ωστόσο ακολουθούν σύντομα η Αυστρία και Ιταλία και πιθανότατα κι άλλες χώρες της ΕΕ.

Ενδεικτικά, το πρακτορείο Bloomberg υπογραμμίζει ότι πριν ανακοινωθούν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον περασμένο Νοέμβριο, περίπου 520.000 ηλικιωμένοι στην Ελλάδα δεν είχαν εμβολιαστεί. Από τότε, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, περίπου 220.000 πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί. Το πρακτορείο σημειώνει η επιβολή του προστίμου από σήμερα Δευτέρα είναι ένας τρόπος για να ενισχυθούν περαιτέρω τα επίπεδα εμβολιασμού και να μειωθεί η πίεση στην υγειονομική περίθαλψη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock