Κόσμος

Διεθνή ομάδα επιστημόνων επιστρατεύει ο Βαρθολομαίος για τη διάσωση του ορφανοτροφείου στην Πρίγκηπο

Η διάσωση, τα έργα αναστήλωσης και οι δυνατότητες αξιοποιήσεως του ιστορικού Ελληνικού Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου, που αποτελεί μέρος της πολιτιστικής ταυτότητος της Ομογενείας, αλλά και της ιστορίας της Κωνσταντινούπολης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με πολυμελή διεθνή ομάδα επιστημόνων.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα σήμερα Δευτέρα, ο κ.κ. Βαρθολομαίος καλωσόρισε τους επιστήμονες, που ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη από πολλές χώρες, και τους ενημέρωσε για την ιστορία του Ορφανοτροφείου καθώς και για τις μέχρι σήμερα προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη διάσωση του μοναδικού ακινήτου.

Στη συνέχεια, ο Παντελής Βίγκας, άρχων Μέγας Χαρτοφύλαξ του Οικουμενικού Θρόνου και συντονιστής της Επιτροπής για το Ορφανοτροφείο, ενημέρωσε για τις έως σήμερα πρωτοβουλίες της Επιτροπής, αλλά και για τα επόμενα βήματα με στόχο την ταχύτερη έναρξη των σωστικών εργασιών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock