Διερευνητικές επαφές: Η D-Day στην Κωνσταντινούπολη και οι ελληνικές «άμυνες»

Μετά από πολύμηνη «κυοφορία», με παλινωδίες, ακραίες και επαναλαμβανόμενες προκλήσεις, παραπειστικά προσκλητήρια για διάλογο, οι «τουρκικές ωδίνες» έφεραν αποτέλεσμα με τον ορισμό του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών.

Το βλέμμα είναι σαφώς στραμμένο στην «κλεψύδρα» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που εκτιμάται ότι αδειάζει, καθώς επίσης στη «ζυγαριά» των Βρυξελλών επί της οποίας, δεν είναι πλέον εδραία η πεποίθηση, ότι θα διατηρηθεί το «ζύγι» της ανοχής.

Κυβερνητικές πηγές χαρακτήριζαν ως θετικό το γεγονός ότι η Τουρκία, ύστερα από μια περίοδο προκλήσεων, εκφράζει τη βούληση να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία. Σημείωναν ότι ότι είναι προφανές ότι έπαιξε ρόλο και το γεγονός «ότι η βελτίωση των ευρωτουρκικών σχέσεων, που είναι απαραίτητες στη δύσκολη φάση που βρίσκεται η τουρκική οικονομία, περνάει και από την βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα». Υπενθύμιζαν μάλιστα ότι αφενός η στάση της Τουρκίας θα κριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από την «έκθεση Borrell», η οποία θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο και αφετέρου ότι οι διερευνητικές επαφές θα ξεκινήσουν από το σημείο που διεκόπησαν τον Μάρτιο του 2016.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση