Διερευνητικές επαφές: Χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών στο ραντεβού της Κωνσταντινούπολης

Με τις προσδοκίες να είναι χαμηλές και την Αθήνα να διατηρεί τις επιφυλάξεις της αναφορικά με την Τουρκία -με δεδομένα όσα συνέβησαν τον τελευταίο ένα χρόνο σε Έβρο, Μεσόγειο και Κύπρο- πραγματοποιείται, τη Δευτέρα, στην Κωνσταντινούπολη ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ των δύο χωρών, έπειτα από διακοπή πέντε ετών.

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκονται ήδη από το απόγευμα της Κυριακής ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής ομάδας στις διερευνητικές επαφές θα είναι ο πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης, που έχει ηγηθεί στους περισσότερους γύρους των διερευνητικών συνομιλιών και ο έμπειρος διπλωμάτης, πρέσβης Αλέξανδρος Κουγιού. Η τουρκική πλευρά εκπροσωπείται από τον υφυπουργό Εεξωτερικών Σεντάτ Ονάλ, και επικεφαλής της Διεύθυνσης Ναυτιλίας, Αεροπλοΐας και Συνόρων του τουρκικού ΥΠΕΞ, Τσαγατάι Ερτσίγες. Ο επί σειρά ετών εκπρόσωπος της Τουρκίας στις διερευνητικές Φεριντούν Σινιρλίοογλου δεν συμμετέχει, καθώς εκπροσωπεί τη χώρα του στα Ηνωμένα Έθνη. Η πρώτη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών έχει οριστεί για τις 10.00πμ.

«Στις διερευνητικές δεν συζητείται θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Δεν συζητείται θέμα που αφορά την εθνική κυριαρχία», δήλωσε, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις διερευνητικές επαφές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση