ΕνημέρωσηΠολιτική

Διευκρινίσεις Σκυλακάκη για τη δήλωση ότι τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητα

Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, σχετικά με τη δήλωση που έκανε προ ημερών και επιχείρημα ότι μία μείωση στον φόρο των καυσίμων θα ευνοούσε τους «πιο πλούσιους», καθώς «τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο».

«Είπα κάτι λίγο διαφορετικό. Να ξεκινήσουμε από τα νούμερα. Έχουμε το 30% των νοικοκυριών μας που δεν έχουν αυτοκίνητο. Από αυτό το 30% των νοικοκυριών το 70-80 ζουν με λιγότερο από τον κατώτατο μισθό. Και πολλοί από αυτούς με πολύ λιγότερο» είπε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Αν είχαμε ευχέρεια να κόψουμε τον φόρο στα καύσιμα, μακάρι. Αλλά ένα μέτρο σε περίοδο ανάγκης και αφορά κυρίως τις επιπτώσεις της ακρίβειας των εισαγόμενων, δεν μπορεί να αγνοεί 2 – 2,5 εκατ. ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη και να πηγαίνει και να δίνει χρήματα ας πούμε στα 500.000 αυτοκίνητα ανθρώπων που έχουν τρία αυτοκίνητα και πάνω. Αυτοί που έχουν τρία αυτοκίνητα και πάνω θα επωφελούντο με 50 εκατ. ευρώ» συμπλήρωσε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger