Διευρύνεται ο κύκλος των κατηγορουμένων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι


Αυξάνεται ο αριθμός των κατηγορουμένων στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018,  με θύματα 102 συνανθρώπους μας. Στη μακρά λίστα των κατηγορουμένων προστίθεται με διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών και το όνομα του πρώην υψηλόβαθμου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. (αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2020) Χαράλαμπου Συρογιάννη προκειμένου «η έκταση της ποινικής ευθύνης του να διερευνηθεί στα πλαίσια της ήδη διενεργούμενης κύριας ανακρίσεως σε συνδυασμό με το σύνολο του εκεί συλλεγέντος και πληρέστερου αποδεικτικού υλικού».

Ειδικότερα η αντεισαγγελέας Εφετών Ζωή Νικολάου με διάταξή της έκανε δεκτή την προσφυγή που είχαν καταθέσει δυο συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, δια του δικηγόρου τους Β. Καπερνάρου.

Οι συγγενείς των θυμάτων προσέφυγαν στην Εισαγγελία Εφετών κατά διάταξης εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, με την οποία είχε απορριφθεί έγκληση που είχαν καταθέσει κατά των Αριστείδη Ανδρικόπουλου αντιστράτηγου ε.α. πρώην υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και Χαράλαμπου Συρογιάννη, υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση