888 Διπλή πρόκληση με εκθεσιακά περίπτερα «Μακεδονία» και «Βόρεια Κύπρος» στη Γερμανία | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Διπλή πρόκληση με εκθεσιακά περίπτερα «Μακεδονία» και «Βόρεια Κύπρος» στη Γερμανία

Διπλή πρόκληση με εκθεσιακά περίπτερα «Μακεδονία» και «Βόρεια Κύπρος» στη Γερμανία

Με το όνομα «Μακεδονία» εμφανίστηκε η γειτονική χώρα στο περίπτερό της στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, προκαλώντας την άμεση παρέμβαση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με άμεση παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας στη Γερμανία, σύμφωνα απαλείφθηκε η εσφαλμένη αναφορά και αντικαταστάθηκε από το «Βόρεια Μακεδονία».

Με δήλωσή του λίγο αργότερα στην ιστοσελίδα ethnos.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, απέδωσε το συμβάν σε «ακούσιο τεχνικό λάθος».

«Η κυβέρνησή μας», τόνισε, «είναι αφοσιωμένη στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και όσων αφορούν στον κλάδο του τουρισμού. Επρόκειτο για ένα ακούσιο τεχνικό λάθος το οποίο διορθώθηκε άμεσα».

Όπως επιβεβαίωσε σε ρεπορτάζ του και ο ΑΝΤ1, μετά τη διαμαρτυρία της ελληνικής πρεσβείας, μέσα σε λίγα λεπτά ξηλώθηκαν οι πινακίδες με το όνομα «Μακεδονία» και αντικαταστάθηκαν από άλλες με τις λέξεις «Βόρεια Μακεδονία».

Την ίδια στιγμή, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου περίπτερο έχει και το ψευδοκράτος της «Βόρειας Κύπρου», που μάλιστα αναφέρεται με την ονομασία «Βόρεια Κύπρος» (Nord Zypern), όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Διπλή πρόκληση με εκθεσιακά περίπτερα «Μακεδονία» και «Βόρεια Κύπρος» στη ΓερμανίαΔιπλή πρόκληση με εκθεσιακά περίπτερα «Μακεδονία» και «Βόρεια Κύπρος» στη ΓερμανίαΔιπλή πρόκληση με εκθεσιακά περίπτερα «Μακεδονία» και «Βόρεια Κύπρος» στη Γερμανία

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

Τουρκικές «δονήσεις» στην «καρδιά» του Αιγαίου – «Διχοτομούν» το Αιγαίο με βολές του ΠΝ – Συνεχής κλιμάκωση

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, παρά το …