Κόσμος

Διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ σε Μόσχα και Κίεβο σε αναζήτηση αποκλιμάκωσης

Σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης των Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν, και με την ανησυχία στο «κόκκινο» αναφορικά με την επαπειλούμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν πως την προσεχή εβδομάδα μεταβαίνει για συνομιλίες σε Μόσχα και Κίεβο η πλέον υψηλόβαθμη διπλωμάτης, αρμόδια για ευρωπαϊκές υποθέσεις, της αμερικανικής κυβέρνησης.

«H υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις δρ Κάρεν Ντόνφριντ θα ταξιδέψει στο Κίεβο και στη Μόσχα στις 13-15 Δεκεμβρίου προκειμένου να συναντηθεί με υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους για να συζητήσει τη στρατιωτική συσσώρευση της Ρωσίας και να ενισχύσει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«[Η Ντόνφριντ] θα τονίσει ότι μπορούμε να επιτύχουμε διπλωματική πρόοδο για τον τερματισμό της σύγκρουσης στο Ντονμπάς μέσω της εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock