Διώρυγα του Σουέζ: Ξεκίνησε η διέλευση των πλοίων – Έλληνας πλοίαρχος περιγράφει την κατάσταση


Αρκετά ήταν τα ελληνικά πλοία που παρέμεναν επί μέρες εγκλωβισμένα στη Διώρυγα του Σουέζ, η οποία είχε αποκλειστεί  από το γιγαντιαίο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων Ever Given. Μετά από σχεδόν μια εβδομάδα ξεκίνησε η διέλευση των πλοίων από τη διώρυγα του Σουέζ, όπως ανέφερε ο κ. Αλέξανδρος Βάγιας, πλοίαρχος στο υγραεριοφόρο «Astipalea», που βρίσκεται καθηλωμένο στο σημείο.

«Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η διέλευση των πλοίων. Ξεκίνησαν να μπαίνουν τα πρώτα πλοία στη διώρυγα, και ελπίζουμε η κίνηση να προχωρήσει. Εμείς δεν έχουμε κάποιο νούμερο, δεν υπάρχει σειρά. Πιστεύω ότι σε 2-3 μέρες θα περάσουμε και εμείς. Περνούν γύρω στα 70-80 πλοία την ημέρα. Εμείς ξεκινήσαμε από την Ερυθρά Θάλασσα, από τη Σαουδική Αραβία, και πηγαίνουμε για Αμβέρσα και αναμένεται να φτάσουμε στα μέσα Απριλίου», ανέφερε ο κ. Βάγιας σε συνέντευξή του στο Mega.

«Κάποια πλοία μεταφέρουν φρούτα, ζώα κλπ. Τα εμπορευματοφόρα που θα περάσουν τώρα όλα μαζί, θα φτάσουν και στον προορισμό τους όλα μαζί και θα υπάρξει κίνηση στα λιμάνια που θα φτάσουν, οπότε θα έχουν και εκεί καθυστερήσεις», συνέχισε ο ίδιος.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση