888 Δραγασάκης: Αφετηρία αναπτυξιακών πρωτοβουλιών η Συμφωνία των Πρεσπών | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δραγασάκης: Αφετηρία αναπτυξιακών πρωτοβουλιών η Συμφωνία των Πρεσπών

Δραγασάκης: Αφετηρία αναπτυξιακών πρωτοβουλιών η Συμφωνία των Πρεσπών

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι το τέλος, αλλά η «αφετηρία σειράς πρωτοβουλιών», στην κατεύθυνση ενός σχεδίου κοινής ανάπτυξης, από το οποίο άμεσα ωφελημένες θα είναι η Ελλάδα και ειδικά η Βόρεια Ελλάδα, ανέφερε μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, επισήμανε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», ότι η Συμφωνία «και η συνανάπτυξη των Βαλκανίων είναι οργανικό στοιχείο της δικής μας ανάπτυξης. Τα λιμάνια μας, οι οδικοί άξονες, οι αγωγοί, η προοπτική της χώρας είναι συνδεδεμένη με την ανάπτυξη των Βαλκανίων. Οι βαλκανικές χώρες είναι οι μόνες με τις οποίες έχουμε θετικό ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών. Εάν δεν υπάρξει ένα σχέδιο να αναπτυχθούν και αυτές μαζί με εμάς, αυτή η μεγάλη διαφορά θα δημιουργεί προβλήματα».

«Ήδη συζητούμε για έναν Οργανισμό Βαλκανικής Ανάπτυξης με έδρα την Θεσσαλονίκη, συζητούμε την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Αναπτυξιακή Τράπεζα που δημιουργούμε να έχει εξαρχής παράρτημα στην Θεσσαλονίκη με βασικό στόχο το σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση κοινών υποδομών για τα Βαλκάνια», ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ενώ καταληκτικά συμπέρανε ότι «η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα είναι απαρχή πρωτοβουλιών για ανάπτυξη της βόρειας Ελλάδας και ευρύτερα της περιοχής των Βαλκανίων, είτε μόνοι μας είτε ως τετράδα χωρών (με Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία) είτε μαζί και με την ΕΕ με προγράμματα που θα εξασφαλίσουμε».

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

ΕΣΚΑΣΕ…ΔΗΜΟΣΙΑ…ΒΟΜΒΑ…!!!Επιστροφή στη φτώχεια, νέα κοινωνική καθίζηση και … τρελή κούρσα της ανεργίας προανήγγειλε ο υπουργός εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης….μιλώντας στην εκπομπή της Όλγας Τρέμη….!!

ΕΣΚΑΣΕ…ΔΗΜΟΣΙΑ…ΒΟΜΒΑ…!!!Επιστροφή στη φτώχεια, νέα κοινωνική καθίζηση και … τρελή κούρσα της ανεργίας προανήγγειλε ο υπουργός …